Öğretmenlerin İl Dışı Yer Değiştirme Atama Sonuçları 2015 MEB

Öğretmenlerin İl Dışı Yer Değiştirme Atama Sonuçları 2015 MEB
Binlerce öğretmen bilgisayar başında ya da mobil cihazları ile il dışı yer değiştirme sonuçları için bekliyor. İsteğe bağlı il dışı atama sonuçları MEB'in açıkladığı takvime göre bugün açıklanacak. Peki il dışı atama yer değiştirme sonuçları ne zaman saat

 Öğretmenlerin il dışı sonuçları için henüz resmi bir açıklama yok. İl dışı tayin sonuçları bugün kesin olarak açıklanacak fakat saat kaçta açıklanacağı belli değil. Önceki yıllara baktığımızda atama sonuçları genellikle akşam saatlerine bırakılmış. Anlaşılan öğretmen arkadaşlar, plan ve program yapmak için birkaç saat daha bekleyecekler. İl dışı yer değiştirme sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linkte olacaktır.
İl Dışı Yer Değiştirme Sonuçları Sayfası İçin Tıklayınız

Yer değiştirme başvurularına ilişkin tereddütler öncelikle il millî eğitim müdürlüklerince giderilecek; bu şekilde giderilemeyen tereddütler ise Bakanlığa bildirilecektir. Yukarıda belirtilen açıklamalarda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınacaktır. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

İl Dışı İlişik Kesmede Yapılacak İşlemler 2015... Bir çok meslektaşımız İller Arası İsteğe ve Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer  Değiştirme sonuçlarını merakla beklemekteler. Ülke genelinde on binlerce meslektaşımız yer değiştirecekler. Onlara yeni görevlerinde şimdiden başarılar diliyoruz. Peki tayini çıkan arkadaşlarımız bundan sonra ne yapmalılar?

Öncelikle kararnamelerinizin okula gelmesini bekleyeceksiniz. Yer değiştirme suretiyle atamalara ilişkin kararnameler, atamaların yapıldığı tarihten itibaren en geç üç iş günü içinde il millî eğitim müdürlüklerine gönderilir. İl millî eğitim müdürlükleri atama kararnamelerini en geç beş iş günü içinde eğitim kurumu müdürlüklerine gönderir. Kararnameniz geldikten sonra okulunuza gidip ilişiğinizi kesersiniz. Size ilişiğinizi kestiğinize dair bir belge verilir. Bu belgeyle birlikte  milli eğitim müdürlüğüne gidersiniz ve oradan da de ilişiğinizi kesersiniz. İlçe de ilişik kesme işlemleri sırasında sizi Mal Müdürlüğüne gönderir ve  bazı işlemleri yapmanız istenir. Mal müdürlüğünden sonra tekrar milli eğitime gidersiniz. Milli eğitim müdürlüğünden size verdikleri evrakları okulunuza götürürsünüz. Okulunuzda size personel nakil bildiriminizi verir ve yeni göreve yerinize götürmenizi ister.  Yolluğunuzu normalde  ayrıldığınız okulun  yapması gerekir. Bazı okul müdürleri yolluk yapmayı bilmedikleri durumlarda milli eğitim müdürlüklerine yönlendirebiliyorlar. İlişik kestikten sonra 15 gün içerisinde yeni görev yerinizde başlamanız gerekir yoksa istifa etmiş sayılırsınız. Tüm bu ilişik kesme işlemleri bir gün içerisinde bitirilebilir.

Size verilen Personel Nakil Bildirimiyle birlikte yeni doğrudan tayininizin çıktığı okula gidersiniz. Burada sizi göreve başlatırlar. Hangi bankadan maaş alıyorlarsa o bankadan hesap açtırmanızı isterler. Bu hesabı okulunuza  vermeniz istenir. Okulların isteğine göreve sizden evrakları ilçeye götürmenizi isterseler evrakları ilçeye götürürsünüz. İstemezlerse bu işi kendileri yaparlar.

Bu süreçte özlük dosyanızın yeni okulunuza posta ile gönderilmesi gerekiyor. Ama genelde okullar özlük dosyalarını öğretmenlerin kendilerine vererek kendilerinin götürmelerini istemekteler.

Tayinleri çıkan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diliyoruz.
İl Dışı Yer Değiştirme Sonuçları Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.