Öğretmenlik Mesleğinin Zorlukları Nelerdir

Öğretmenlik Mesleğinin Zorlukları Nelerdir
Bu yazımızda kısaca öğretmenlik mesleğinin zorluklarını ele alacağız.

Öğretmenlik; insanları, öğrenmeyi ve öğretmeyi sevenler için ideal bir meslektir. 

Öğretmenlik, tüm ülkelerde en çok rağbet gören mesleklerden biridir. Ancak bu mesleği gelir düzeyi oldukça düşüktür. Çünkü meslekte çalışan çoktur. Aynı zamanda bu mesleğin toplum statüsü düşüktür. Kalifiye öğretmen azlığı dolayısıyla öğretmenliğin statüsünün düşmektedir.

Öğretmenlik mesleğinde kariyer yapma ve meslekte kendilerini geliştirme imkanı çok sınırlıdır. Bu tür kariyer imkanlarını kendileri doğururlar. Ancak buda imkansız gibidir. Çünkü görevli oldukları okulların ilgili üniversitelere uzak oluşu ve iş yoğunlukları bunları zorlaştırır. 

Öğretmenlik her şeyden önce vicdanı olan kişilerin yapabileceği bir meslektir. Çünkü yeri gelir bir kişiye üç beş kere bir konuyu anlatmak gerekebilir yeri gelir anne babası gibi onlarla ilgilenmek gerekir. Bunu ancak vicdan ve merhamet sahibi biri yapabilir. Sıkılgan olmamalı bir öğretmen yoksa mesleğini icra edemez. Özverili olmalı her gün kendini yenileyerek geliştirerek okula gelmelidir. Bu nedenle öğretmenlik yalnızca okul içinde icra edilmez. Eve iş götürmek çalışmak çabalamak bu mesleğin doğasında vardır.

Ayrıca öğretmelik mesleğinde bilinen 3 ay tatil bir ütopyadır.  Çünkü öğretmenler öğrenciler gibi hemen tatile girmez Temmuz ayına kadar sene sonu değerlendirmeleri yapar. Seminerlere katılır. Ardından tatile çıkarlar. Aynı zamanda okula öğrenciler daha erken dönerler. Yeni dönem eğitim-öğretim faaliyetleri başlamadan hazırlık seminerlerine katılırlar. Bu nedenle bilindiği bol tatili olan bir meslek değildir. Öğretmenlik zor zanaattır, sabır işidir, özveri işidir.

31
433
35
17
27
139
261
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum