Öğretmenlikte 40 yaş şartı, 1,5 yıl esneyecek

Öğretmenlikte 40 yaş şartı, 1,5 yıl esneyecek
MEB, öğretmen olabilmek için aranan yaş şartında çok küçük çaplı bir esneme yapıyor

Eğitimini 40 yaşından sonra tamamlayan bir çok aday, bir süredir söz konusu öğretmen atamada aranan 40 yaş şartının değiştirilmesi için talepte bulunuyordu. Özelikle 28 Şubat döneminde eğitimlerini yarım bırakan adayları etkileyen bu düzenleme için şu ana kadar hiçbir adım atılmadı. Bu konuyu, Eylül ayı içinde yapmış olduğumuz bir haberde gündem getirmiştik.

Ancak, MEB atama ve yer değiştirme taslağında bu konuda önemli bir değişiklik yapılmadı. Sadece bugün itibariyle 1,5 yıla tekabül eden bir esneme yapıldı.

Hali hazırdaki hüküm şu şekildedir:

"g) Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak."

Taslakta yer alan hüküm ise şu şekildedir:

"f) Öğretmenliğe ilk defa atanacakların, başvuruların yapıldığı yılın ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmaları."

YAPILAN DEĞİŞİKLİK

1- Yaş şartı başvuruların ilk günü itibariyle değil, 657 sayılı Kanunun ek 40. maddesiyle uyumlu olacak şekilde, başvuruların yapıldığı yılın ilk günü itibariyle aranacaktır. Bu şu demektir: Örneğin bu yıl başvurular 1 Eylül'de alındığında yaş şartı 1 Eylül tarihi itibariyle aranmıştı. Taslak yürürlüğe girmiş olsaydı 1 Ocak itibariyle aranacaktı.

2- Yaş şartı için "4a yaşından gün almamış olmak" şeklindeki şartı "40 yaşını doldurmamış olmak" şeklinde değiştirilmiştir. Taslaktaki ifade bir anlamda 41 yaşından gün almamış olmak anlamına gelmektedir.

Yapılan her iki değişiklikle birlikte yaz tatilindeki bir öğretmen atama işlemi baz alındığında yaş şartı 1,5 yıl esnemiş olmaktadır.

Kaynak:Memurlar.Net

1
0
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.