Oksijenli ortamda solunum yapılması sonucu oluşan ürünler ile oksijensiz ortamda solunum yapılması sonucu oluşan ürünler

Oksijenli ortamda solunum yapılması sonucu oluşan ürünler ile oksijensiz ortamda solunum yapılması sonucu oluşan  ürünler
Oksijenli ortamda solunum yapılması sonucu oluşan ürünler ile oksijensiz ortamda solunum yapılması sonucu oluşan ürünlerin neler olduğunu araştırınız.
  • Oksijenli solunum sonucu: Karbondioksit, Su ve Enerji ortaya çıkar
  • Oksijensiz solunum sonucu; Laktik asit, etil alkol, karbondioksit ve enerji ortaya çıkar.

Substrat düzeyinde fosforilasyon nedir

• Substrat düzeyinde fosforilasyon, yapısında fosfat bulunan bir substratı ADP ye bağlayarak ATP sentezlenmesine denir.

• Substrat düzeyinde fosforilasyon bütün fermentasyon çeşitlerinde, oksijenli solunumun başlangıcı glikoliz tepkimesi ve krebs döngüsünün ilk basamağında gerçekleşen fosforilasyon türüdür.

Oksijenli Solunum nedir

Oksijenli Solunum ise fotosentezin tam tersi bir süreç işler yani; canlıların dış ortamdan oksijen alıp bunu besinle beraber yakarak dış ortama karbondioksit ve su vermeleri işlemidir. Oksijenli solunum ile fotosentez bir döngü içerisinde devam eden iki kimyasal olaydır.

Fotosentez nedir

Fotosentez, karbondioksit, güneş ışığı, su ve klorofil yardımıyla besin (glikoz) ve oksijen üretilmesine denir. Gördüğümüz üzere klorofil gerekmektedir. Klorofil ise sadece yeşil bitkilerde yer alır. Zaten bitkilerin yapraklarına yeşil rengi veren de klorofildir.

430
253
901
132
132
132
132
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.