Okul koridorlarını yoğun bir dumanın kapladığını görürsen

Okul koridorlarını yoğun bir dumanın kapladığını görürsen
Okul koridorlarını yoğun bir dumanın kapladığını görürsen neyapmalısın bu konuda sizlere kısa bilgi

Panik yapmadan, mümkün olduğunca sakin kalmaya odaklanın. Sakin olmaya çalışmalıyız, acil durum butonuna basmalıyız. En kısa sürede yetkililere haber vermeliyiz. 

Yangın merdivenlerinden dışarı çıkmalıyız. Okulda asansör varsa asansör kullanmamalıyız. İtfaiyeyi aramalıyız. Eğer varsa buton o da yangın butonu acilen ona basmalıyız. Yangın yeri olurken veya giderken,olduğumuz kapıları kapatarak gitmeliyiz.

Okulda sık sık yangın tatbikatları yapılmalıdır, yangın alarmının çalıştığından idarenin emin olması gereklidir.

Okulda yangın çıktığı zaman yangın alarmları çalacaktır.

Bundan sonra en kısa yoldan, asansör kullanmadan, varsa yangın merdivenlerinden ya da acil çıkış merdivenlerinden, yoksa normal merdivenlerden kısa sürede dışarı çıkmamız gereklidir.

Dışarı çıkarken birbirimizi itmemeli, fakat olabildiğince çabuk çıkmalıyız.

Dışarı çıkıldığında herkes güvenli alana gider. Bu güvenli alan önceden okul ve çeşitli yetkililer tarafından belirlenmiştir.

Bu bölge yangından ve çeşitli doğal afetlerden bizi koruyacaktır ve kimin olup olmadığını, kimin kurtarılması gerektiğini burada yapılacak sayımlardan belirleyeceğiz.

Her sınıf sıraya girer, daha sonra ise sınıf yoklaması alınır.

Bunların hepsini yaparken olabildiğince sakin ve sessiz olmamız gereklidir.

Sınıf yoklamasında olmayan kişilerin kurtarılması için itfaiye ve görevli kişilere bilgi verilir. Nerelerde olabileceğinden bahsedilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

21
20
54
20
20
20
20
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.