Okul Seçimi Yaparken Bilmeniz Gereken 10 Şey

Okul Seçimi Yaparken Bilmeniz Gereken 10 Şey
Okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin aklını meşgul eden konuların başında okul seçim telaşı gelir.

Çocuğa uygun okulu seçmek geleceğini şekillendirmede önemli bir yere sahiptir. Sizlere rehberlik edecek ve işinizi oldukça kolaylaştıracak 10 önemli kriteri ele aldık.

1. Köklü bir okul olmalı

Okulun ve mezunlarının geçmiş yıllardaki başarıları sizler için örnek teşkil edecektir. Bu nedenle, köklü okulları tercih edin. Bununla bağlantılı olarak eğitmen kadrosunu da dikkate alın. 

2. Okulun konumu evinize yakın olmalı

Okul ve ev arasındaki mesafe maksimum yarım saat olmalı. Unutmayın ki, hava koşulları sürekli değişkenlik gösterebiliyor. Havanın soğuduğu dönemlerde özellikle karlı havalarda çocuğun eve ulaşımı kolay olmalı.

3. Okul ve çevresi temiz olmalı

Okul çevresi düzenli, sakin ve sınıfları bol oksijen alabilecek nitelikte olan okullar önceliğiniz olmalı. Ayrıca hijyen konusuna önem veren, bahçesi olan okullar çocuğunuzun gelişimini olumlu yönde etkileyecektir.

4. Güvenlik seviyesi üst düzeyde olmalı

Çocuğunuz günün büyük bir bölümünü okulda geçirirken aklınızın onda kalmaması lazım. Okul içi ve dışı kamera sistemi olan, güvenlik seviyesi yüksek okulları tercih edin.

5. Sağlık personeli bulundurmalı

Gerekli sağlık ekipmanları ve doktor, hemşire gibi sağlık personeli olan okullar öncelik sebebiniz olmalı.

6. Sınıf mevcudu ortalamayı aşmamalı

Okul seçimi yaparken en çok dikkat edeceğiniz konulardan biri de sınıf mevcudu olmalı. Velilerin özel okulları tercih etmesinin en büyük sebebi de devlet okullarında sınıfların oldukça kalabalık olması. Yuvalarda 10, diğer sınıflarda ise 12-30 kişi arası sınıf mevcudu uzmanlar tarafından ideal olarak görülüyor. 

7. Sağlıklı bir beslenme için yemekhanesi olmalı

Okulun çocuklarınız için sunacağı beslenme koşulları da çok önemli. Özellikle yemekhanesi bulunan okullar, çocuklarınızın fast-food’tan uzak, sağlıklı beslenebileceği bir yer olacaktır.

8. Yabancı dile eğitimine önem vermeli

Günümüz koşullarında, çocuğunuzu bir adım öne çıkaracak olan yabancı dil eğitimi küçük yaşlardan itibaren verilmelidir. Yuva, anaokulu ve diğer sınıflarda mutlaka kaliteli bir yabancı dil eğitim programı olan okulları tercih edin.

9. Sosyal ve sportif faliyetleri olmalı

Çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra, sosyal ve bedensel gelişimleri de büyük önem taşır. Bu konuda hassas, gerekli sosyal etkinlikleri ve sportif faliyetleri gösteren okulları tercih edin.

10. Teknolojiyi kullanma

Okulları nitelik ve nicelik bakımından birbirinden ayıran en önemli faktörlerden biri de teknolojik gelişimleridir. Akıllı tahta, internet bağlantısı gibi teknolojik ekipmanları olan ve bu konuya önem gösteren okullar, daha faydalı bir eğitim sunacaklardır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.