Okula hazırlıksız gitmek ders başarımızı nasıl etkiler

Okula hazırlıksız gitmek ders başarımızı nasıl etkiler
Okula hazırlıksız gitmek ders başarımızı nasıl etkiler, düşüncelerinizi yazınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Derslerimizin birçoğu için önceden hazırlık gerekmektedir. Bu hazırlık süreci her hafta veya her ders için olmamaktadır. Örneğin bazı dersler zaman zaman önceden evde hazırlık durumu gerektirir. Bazı dersler de her zaman hazırlık durumu gerektirir. Her ne olursa olsun derslere hazırlıklı gitmek, verilen ödevleri yapmak, proje ve sunum çalışmalarını, grup çalışmalarını zamanında yaparak okula gitmek bizim için çok önem taşır. Birçok ders için de derslere hazırlıksız gitmek, verilen ödevleri yapmamak zaten doğal olarak başarı düzeyimizi o ders için etkiler. Fakat derslere hazırlıklı gitmek sadece verilen ödev vb. şeyleri yapmaktan ibaret değildir.

Örneğin bir sonraki ders için işlenecek konuyu evde incelememiz, hazırlık çalışmalarını, o bölüme ait etkinlikleri, varsa okuma metnini okumak, incelemek, cevaplandırmak gerekmektedir. Derslerimize gereken hassasiyeti göstermez, derse hazırlıksız gidersek başarılı olamayız. Öğretmenimizin sorabileceği soruları cevaplayamaz, derste yeterince performans gösteremeyiz. Bu durum da bizim ders başarımızı düşürecektir.

Derste başarılı olmak istiyorsak hazırlıklı olmalıyız. Derslere önceden hazırlanarak gitmezsek yapılan ders içi etkinliklere aktif olarak da katılamayız. Ders başarısı bizim derslere düzenli olarak çalışmamıza, ders hazırlıklarını zamanında yapmamıza bağlıdır.

104
103
103
103
61
10
105
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.