Okyanusta yeni canlı türleri bulundu

Okyanusta yeni canlı türleri bulundu
Çinli bilim insanlarının son 2 yılda okyanus dibinde 30'dan fazla yeni canlı türü buldukları bildirildi.

Çin resmi televizyonu CCTV'de yer alan habere göre, Çin Okyanus Mineral Kaynakları Araştırma ve Geliştirme Vakfı (COMRA), son 2 yılda okyanus dibinde yapılan araştırmalarda 30'dan fazla canlı türü keşfettiklerini açıkladı.

5 BİN METRE DERİNLİĞE KADAR GÖZLEM ŞANSI

COMRA Baş Araştırmacısı Wang Çunşeng son yıllarda su altı teknolojisindeki gelişmenin 5 bin metre derinliğine kadar uzun süreli gözlem imkanı vererek yeni türlerin bulunmasını sağladığını kaydetti.

KATİL YILAN BALIĞI DA VAR

COMRA'nın yayınladığı videoda yeni türlerden bazılarının görüntüleri yer aldı. Uzaktan kumandalı su altı keşif aracı Jiaolong'un tespit ettiği görüntülerde bir grup kırmızı renkli karides, uzun kuyruklu bir okyanus dibi sazanı, iri saydam gözlü bir fare balığı ile mor ve lacivert renklerdeki bir katil yılan balığı olduğu görülüyor.

Yeni türlere dair keşifler COMRA'nın Uluslararası Deniz Dibi İdaresi ile birlikte Şandong eyaletinin Kingdao şehrinde düzenlediği uluslararası konferansta bilim dünyasına sunuldu.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.