Ön lisans kontenjan sütununda SGK ve YGSK ne anlama geliyor?

Ön lisans kontenjan sütununda SGK ve YGSK ne anlama geliyor?
2015 ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu incelendiğinde yapılan en büyük değişikliklerden birisi ön lisans programlarına bundan sonra YGS sınav sonucuyla da öğrenci alınmasıdır.

Bunun için programlar ve kontenjanlar listesinde bir sütun daha açıldığı görülmektedir. Mevcut kontenjanlar, sınavsız geçişe biraz daha fazla ayrılarak, ikiye bölündü. Sınavsız geçişe ayrılan kontenjan (SGK) sütununda, YGS puanı ile öğrenci alan kontenjan ise (YGSK) sütununda gösterilmektedir.

Kısaca aynı programa hem sınavsız geçiş ile hem de YGS puanı ile öğrenci alınmaktadır.

Konuyla ilgili 2015 ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda şunalar yazmaktadır;

“Tablo 3’te yer alan ön lisans programlarının sınavsız geçiş kontenjanına (SGK) ilgili alanda sınavsız geçiş hakkı bulunan adayların yerleştirmesi yapılacaktır. Bu programların YGS puanı ile öğrenci alan kontenjanına (YGSK) ise 2015-YGS’de ilgili programın puan türünde 140 ve daha fazla YGS puanı almış adaylar yerleştirilebileceklerdir. İlgili alanda sınavsız geçiş hakkı bulunan adayların, tercihlerine göre Tablo 3’te yer alan programlara yerleştirilmesi yapılırken önce ilgili programın sınavsız geçiş kontenjanına (SGK) yerleştirmesi yapılacaktır. Bu adaylardan SGK kontenjanına yerleşemeyenlerin, ilgili YGS puanlarının yeterli olması halinde YGS puanı ile alan kontenjanına (YGSK) yerleştirmesi yapılacaktır. İlgili alanda sınavsız geçiş hakkı olmayan adaylar, Tablo 3’te yer alan programların sınavsız geçiş kontenjanına (SGK) yerleştirilmezler. Bu adaylar, YGS puanları ile bu programların sadece YGSK kontenjanına yerleştirilirler.”

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum