Ontoloji ve metafizik kavramlarını açıklayınız

Ontoloji ve metafizik kavramlarını açıklayınız
Ontoloji ve metafizik kavramlarını açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Ontoloji ve metafizik kavramlarını açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Ontoloji, varlık veya varlığı inceleyen bir felsefe dalıdır. Metafizik ise, ontolojinin yanı sıra, varlıkla ilgili daha geniş ve derinlemesine soruları ele alır.

Ontoloji, varlığın ne olduğu, varlığın özellikleri ve varlığın nasıl kategorize edilebileceği, herkesin ulaşabileceği bir disiplindir. Metafizik ise, varlıklarla ilgili ilk ilkeler ve varlıkların nedenlerini konu alan en genel ve temel özgürlükler disiplinidir. Metafizik, ontolojiyi içine alan geniş bir kavramdır ve varlığın yanı sıra doğa ötesi sorunlarla da ilgilenir. Varlık türleri, genellikle çıldırtıcı özüne, fiziksel veya metafiziksel özelliklere ve ontolojik yapılarına göre sınıflandırılır

1
0
28
28
28
28
28
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.