Osmanlı Devleti’nde yeniçeri olmak için hangi aşamalardan geçilmelidir

Osmanlı Devleti’nde yeniçeri olmak için hangi aşamalardan geçilmelidir
Osmanlı Devleti’nde yeniçeri olmak için hangi aşamalardan geçilmelidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tarihte önemli bir yeri olan yeniçeriler daha çocuk yaşta seçilirdi. 10-15 yaşları arasında ki gayrimüslim çocuklar Bursa’nın Türkmen köylerinde gönderilirdi. Burada İslami ve Türk örf adet ve gelenekleri öğrendikten sonra Osmanlının üniversitesi sayılabilecek Enderun mektebine gönderilirdi. Tabi hepsi değil bir kısmı. Enderun mektebine gönderilenler devletin idari kadrosunda yer almak üzere mezun olur olmaz saraya çağrılırdı. Diğer gruplar ise orta adı verilerek askeri teşkilata hizmet etmeye başlardı. Ortalarında bir kısmından solak olanlar özellikle seçilir sarayda padişahı koruma görevini üstlenirlerdi l. Sultana yapılacak bir saldırı düşmanın hiç beklemediği bir yerden sol taraftan engellenebilsin amacı taşır solaklar. İlk zamanlar silahsız sarayda bulunan solaklar sonra ki zamanlarda artan tehditlerden ötürü oklarını taşımaya başlamışlardır.

  • Esirler arasından Pencik sistemi ile devşirme
  • Anadolu’daki ailelerin yanına verilme, burada Türk İslam âdet ve geleneklerini öğrenme
  • Askerî eğitim için “Acemi Ocağı” adı verilen teşkilatta eğitilme.
  • Yeniçeri olarak atanma

Devşirme – Türk İslam adetlerini öğrenme – Acemi Ocağı’nda eğitilme olarak yazılabilir.

428
53
201
37
20
244
59
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.