ÖSYM 18 Ekim DHBT sınav sonuçları açıklandı mı? DHBT Sınav sonucu

ÖSYM 18 Ekim DHBT sınav sonuçları açıklandı mı? DHBT Sınav sonucu
18 Ekim 2014 tarihinde Türkiye'de 81 ilde yapılan DHBT Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınav sonrası adayların merakla beklediği sınav sonuçları ne zaman açıklanacak.DHBT sınav sonuçları açıklandı mı? KPSS DHBT sınav sonucu ögren 2014 DHBT sınav sonuçla

18 Ekim 2014 tarihinde Türkiye'de 81 ilde yapılan DHBT Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınav sonrası adayların merakla beklediği sınav sonuçları ne zaman açıklanacak.DHBT sınav sonucu T.C ile sorgulama.

2014 DHBT sınavına katılan binlerce adayın merakla beklediği sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavı 20 gün sonra açıklanmıştı.ÖSYM bu yıl sınav sonuçlarını geçmiş yıllara göre daha erken açıklayarak adayların meraklarını gidermektedir.DHBT Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınav sonuçları açıklandı

18 Ekim DHBT Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS DHBT sınav sonuçları ile ilgili Ösym'nin resmi sitesinden henüz herhangi bir açıklama gelmedi fakat sınav sonuçlarının KPSS sınav sonuçlarından daha erken açıklanacağı tahmin edilmektedir.

2014 DHBT sınav sonuçları Ösym'nin resmi sitesinden açıklandığında ve duyurulduğunda sizlere bu başlık altından sunulacaktır.

18 Eylül DHBT Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi  sınavına katılan adaylara 40 sorudan oluşan alan bilgisi sorusu soruldu.Alan Bilgisi Testinin ilk 20 sorusu temel din bilgisi alanında yer alan sorulardan oluşuyor.  Temel din bilgisi alanındaki bu sorular, sınava giren tüm öğrenim düzeyinden adaylar tarafından ortak olarak cevaplandırılıyor. Bu sorularda islam inanç esasları, islam ibadet esasları, kur'an-ı kerim, siyer ve islam ahlakı ile ilgili konular yer alıyor.
DHBT'nin ikinci 20 sorusu ise adayların öğrenim düzeyine göre hazırlanıyor ve bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat fakültesi müfredatından, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat ön lisans programı müfredatından ve ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için imam hatip okulları müfredatından hazırlanıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.