ÖSYM: YGS'de din sorusu zorunlu değil dedi

ÖSYM: YGS'de din sorusu zorunlu değil dedi
ÖSYM'de YGS'de çıkacak olan din sorularının isteğe bağlı olduğunu açıkladı.
2013-2014 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilmesi ile ilgili usul ve esaslar belirlendi.
 
Yükseköğretim Genel Kurulu; ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrencilere mahsus olmak üzere, 2013-YGS Sosyal Bilimler Testinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından bu öğrencilerin muaf tutulmasına karar verdi. Ayrıca söz konusu öğrencilere Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine YGS'de Sosyal Bilimler Testinde yer alan Felsefe alanından 5 soru sorulması kararlaştırıldı.
 
Yükseköğretim Genel Kurulunun kararı ile 2013-YGS'de yapılacak değişiklikler şöyle:
 
Mimarlar mantolama gerektirmeyen duvarı tercih ediyor.
 
Sınav;2013-YGS Sosyal Bilimler Testinde toplam 45 soru bulunacak. Cevap kâğıdında bu test ile ilgili alanda 45 cevap alanı bulunacak.Tüm 2013-YGS adayları ilk 35 sorunun tamamından sorumlu olacaklar. Tüm adaylar soru kitapçığında yer alan ilk 35 sorunun tamamını cevaplayacaklar.
 
DİN SORUSU İSTEMEYENE FELSEFE SORUSU
 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini yasal olarak almak zorunda olan tüm adaylar Sosyal Bilimler Testinin ilk 40 sorusunu cevaplandırmakla yükümlü olacak. Bu durumdaki adaylar 41., 42., 43., 44. ve 45. felsefe alanı sorularını cevaplandırmayacak ve cevap kâğıdının ilgili alanında herhangi bir işaretleme yapmayacaklar.
 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini yasal olarak almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler Sosyal Bilimler Testinin ilk 35 sorusunu cevaplandırdıktan sonra aynı testin 41., 42., 43., 44. ve 45. Felsefe alanı sorularını cevaplandıracaklar. Bu adaylar, cevap kâğıdında 41., 42., 43., 44. ve 45. cevap alanlarını dolduracaklar. Bu durumdaki adaylar, soru kitapçığındaki 36., 37., 38., 39. ve 40. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanı sorularını cevaplandırmayacaklar, cevap kâğıdının ilgili alanında herhangi bir işaretlemede bulunmayacaklar.
 
DEĞERLENDİRME TERCİHE GÖRE YAPILACAK
 
Değerlendirme;Cevap kâğıdının Sosyal Bilimler Testi alanında 36., 37., 38., 39. ve 40. cevap alanlarında herhangi bir işareti olanların bu cevapları dikkate alınacak değerlendirme bu cevaplar üzerinden yapılacak. Cevap kağıdının 36., 37., 38., 39. ve 40. cevap alanlarında herhangi bir işareti bulunanlar, aynı zamanda cevap kâğıdının 41., 42., 43., 44. ve 45. cevap alanlarında da işaretleme yapmışlarsa bu adayların 36-40 arası işaretlemeleri değerlendirmeye alınacak; 41-45 arası işaretlemeleri dikkate alınmayacak.
 
Cevap kâğıdının Sosyal Bilimler Testi alanında 36-45. cevap alanlarında herhangi bir işareti bulunmayanların değerlendirme işleminde ilk 40 soru dikkate alınacak.Sınav sonrası yapılacak düzeltme istekleri kesinlikle kabul edilmeyecek.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.