ÖSYM'den LYS Tercih Tavsiyesi

ÖSYM'den LYS Tercih Tavsiyesi
ÖSYM'den, LYS sonuçlarına göre üniversiteye yerleşemeyen adaylara tavsiye geldi.

Samsun'un Terme ilçesinden sınava giren ve yaptıkları 30 tercihten hiç birine yerleşemediklerini öne süren sağlık meslek lisesi mezunu 4 öğrencinin haberinin medyaya düşmesi üzerine ÖSYM'nin Twitter hesabından açıklama geldi.

Açıklamada, "Bazı adayların puanları taban puanın üzerinde olmasına rağmen sonraki tercihlerine yerleştikleri ya da yerleşemedikleri şeklinde iddialardan önce adaylar, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yüksek öğretim programlarının koşul ve açıklamalarını dikkatle incelemelidir.

Hemşire adayları, yerleştirme sonuçlarına itirazda bulunmadan önce; programların yayımlanan en düşük puanlarını, ek puanlı/ek puansız ayrımını dikkate alarak incelemelidir.

Medyada yer alan bütün iddialar, adayların puanları yanlış incelemelerinden kaynaklanmaktadır." denildi.

Kaynak:

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.