Oyun oynamanın amacı sizce ne olmalıdır

Oyun oynamanın amacı sizce ne olmalıdır
Oyun oynamanın amacı sizce ne olmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Oyun oynamak çocukların gelişimi için yemek içmek kadar önemlidir. Çünkü çocuklar her şeyi oyun oynayarak keşfeder ve öğrenir. Sadece dersler, sınavlar, konular sadece çocuklar için gereklidir diye düşünmemek gerekir.

Çocuğun zihinsel gelişimine de katkı sağlamaktadır. Mesela oyun sırasında hızlı karar vermesi ve hızlı hareket etmek gerekir. Çocuk oyun oynarken hızlı karar vermeyin öğrenir. Kurallara uymayı öğrenirken toplum içerisinde nasıl davranması gerektiğini de öğrenir.

Oyunun amacı çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamak için bir araç olarak da kullanılabilir. Bu bağlamda sokakta oyun oynayan çocukların hayata daha iyi hazırlandığı söylenmektedir. 

  • Onun için en iyi öğrenme yolu birebir etkileşim içinde oynadığı oyunlardır. Oyun, çocuk için ciddi bir iştir. Çocuğun hayal dünyasının ve yaşamak istediklerinin aynası olduğu söylenebilir. 
  • Oyun, çocuğun eğlenmesinde ve eğitiminde olduğu kadar gelişiminde de önemli rol oynuyor. Oyun oynayan çocuklar daha sağlıklı ve çabuk gelişiyor.
  • Çocuğun; sosyal, psikolojik, fiziksel, dil, zeka gelişimi gibi tüm gelişim alanlarına etkisi olan oyun, çocuğun bedenini tanımasını da sağlıyor. Oyun sırasında çocuğun bedeninin tamamı hareket ediyor. 
  • Oyun çocuğun boş zamanını doldurma aracı olarak görülmemeli. Pek çok kural oyun sırasında onlara kolayca öğretilebilir. 
  • İşbirliği yaparak çalışmayı öğreniyor. Arkadaşlık kurarak toplumsallaşıyor. Oyun, çocuğun çeşitli kavramları keşfederek öğrenmesini sağlıyor.

3
104
2
32
33
3
105
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.