Özel araçlarda, toplu taşıma araçlarında nasıl güvenli yolculuk yapabilirsiniz

Özel araçlarda, toplu taşıma araçlarında nasıl güvenli yolculuk yapabilirsiniz
Özel araçlarda, toplu taşıma araçlarında nasıl güvenliyolculuk yapabilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bugün, özel araçlarda ve toplu taşıma araçlarında uymamız gereken kuralları da sınıfça belirledik. Bu konularda edindiğim bilgileri de sizlerle paylaşmak istiyorum

Biz çocuklar, özel araçlarda mutlaka arka koltukta oturmalıyız. Ailemize ait araçlarda arka koltuğa sabitlenen, boyumuza uygun koltukları kullanmalıyız. Ön koltuklarda oturmak için ısrar etmemeliyiz. Özel araçlara da biner binmez emniyet kemerimizi takmalıyız. Emniyet kemerinin, kazalarda hayat kurtaran bir güvenlik aracı olduğunu unutmamalıyız.

Özel araçlarda da sürücünün dikkatini dağıtacak davranışlardan kaçınmalıyız. Araç içinde gürültü yapmamalıyız. Aracın penceresini izinsiz açıp elimizi, kolumuzu dışarı uzatmamalıyız. Araç tamamen durmadan emniyet kemerimizi ve kapıları açmamalıyız. Biniş ve inişlerde özel araçların sağ tarafında bulunan kapıları kullanmayı tercih etmeliyiz. Sol tarafında bulunan kapıyı kullanmamızın trafikte tehlikeli durumlara yol açabileceğini unutmamalıyız.

11
28
7
23
23
7
24
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.