Özür durumunda TEOG sorunu

Özür durumunda TEOG sorunu
06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 39. maddesi 9. fıkrasındaki;

06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 39. maddesi 9. fıkrasındaki; "(9) Görevli olduğu yerleşim yeri dışında bir ortaöğretim kurumunu merkezi sınavla kazanan çocuğu bulunan öğretmenler, çocuğunun öğrenim göreceği yerde çocuğunun yatılı öğrenim görme imkanı yoksa buralarda alanlarında ihtiyaç bulunması ve gerekli diğer şartları taşımaları kaydıyla kesin kaydını yaptırdığı yıl ile sınırlı olmak üzere yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. Bunlardan zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar istemeleri halinde öncelikle yer değiştirmek istedikleri ildeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına atanırlar." hükümlerine göre bir ortaöğretim kurumunu merkezi sınavla kazanan çocuğu bulunanlar özür durumu yer değiştirmesine başvurabilmektedirler.

Fakat "Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin 2014 Yaz Tatili İl İçi ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirmelerine ilişkin Duyurusu" "YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ"ne göre;

I. AŞAMA

Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 11-15 Ağustos 2014

II. AŞAMA

Tercihlerin yapılması ve onay süreci 20-26 Ağustos 2014

Atamalar 29 Ağustos 2014

Tebligat ve ilişik kesme işlemleri 01 Eylül 2014'ten itibaren

yapılacaktır.

Ortaöğretim kurumunu merkezi sınavına giren öğrencilerin "2014 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ"ne göre ise;

31 Temmuz-08 Ağustos 2014 (Saat 17:00'ye kadar)Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması

22 Ağustos 2014 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt

yapılacaktır.

Bu durum bir ortaöğretim kurumunu merkezi sınavla kazanan çocuğu bulunan öğretmenlerin takvim nedeniyle özür durumu yer değiştirmelerine başvuru yapamamasına neden olacaktır.

Sorunu bizimle paylaşan bir üyemiz aşagıdaki bilgi ile bize başvurmuştur;

Ahmet Bey TEOG ve özür grubuyla ilgili başvuru sayfasına giriş yaptım. Fakat "2013 yılında ortaöğretime yerleşmiş çocuğunuz olmadığından dolayı başvuru yapamazsınız." Diyor. Yani başvurumuzu kabul etmedi anlayacağınız. Biz çocuğumuza uzak bir ildeki liseleri yazdık bekliyoruz. Başvuru hakkını kullanamazsak hepimiz perişan olacağız. Konuyla ilgilenir ve paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Bizler MEB' in tüm bilgi kaynaklarını kullandık ama sorunun çözümü ile ilgili haber alamadık. İyi çalışmalar diliyorum.

Bu durum hakkında daha önceden MEB yetkilileri ile yaptıgımız görüşmede; Bir ortaöğretim kurumunu merkezi sınavla kazanan çocuğu bulunan öğretmenlere göre "Yaz Dönemi Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirmeler"i takvimini tekrar düzenleyeceklerini bu durumdaki öğretmenlerin rahatlıkla başvuru yapabileceklerini bildirmişlerdi.

Özür durumu takviminin TEOG nedeniyle yeninde düzenlenlediğini görmekteyiz. Fakat başvuru sisteminde "2013 yılında ortaöğretime yerleşmiş çocuğunuz olmadığından dolayı başvuru yapamazsınız." uyarısı sorun yaratmaktadır. Sorunun çözümü elbette kolaydır. MEB yetkililerinden sorunun çözümünü bekliyoruz.

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.