Yüksek binalarda yıldırım düşmesine karşı önlem olarak paratoner bulunmaktadır. Paratonerlerin çalışma prensibi nasıldır

Yüksek binalarda yıldırım düşmesine karşı önlem olarak paratoner bulunmaktadır. Paratonerlerin çalışma prensibi nasıldır
Yüksek binalarda yıldırım düşmesine karşı önlem olarak paratoner bulunmaktadır. Paratonerlerin çalışma prensibi nasıldır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Paratoner yıldırım anında açığa çıkan akımın yer yüzüne güvenli, bir şekilde alınmasını ve oluşacak tüm tehlikeleri ortadan kaldırmayı amaçlar. Paratoner oluşacak bir faciayı önlemektedir. Topraklama sistemini daha büyük ve daha güçlü bir şekilde yapılarak yıldırım savar olarak kullanılmıştır.

Asıl çalışma prensibi de tamamen topraklama sistemi şeklindedir. gökyüzüne en yakın olacak yükseklikte boru ve yapılar içerisinde güçlü topraklama sistemleri kurulmaktadır. İletken teller ve bu tellerin ucunda bulunan iyonlar bulutların çarpışmasında oluşan elektrik akımını yakalamaktadır. Bu akım iletken teller yardımı ile toprağa aktarılmaktadır. Tüm paratonerler gibi aktif paratoner de etkili bir şekilde güvenliği sağlamaktadır.

3
3
70
4
3
3
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.