Parka gittiğinizde hangi oyuncaklarla oynamaktan keyif alırsınız

Parka gittiğinizde hangi oyuncaklarla oynamaktan keyif alırsınız
Parka gittiğinizde hangi oyuncaklarla oynamaktan keyif alırsınız bu konuda sizlere örnekler vereceğiz.

Malesef günümüz çocuları parlara gitmiyorlar ve evlerinde bilgisayar ve telefonlarda oyun oynuyorlar.

Oyun parkları çocuğunuzun dışarıda enerji atmaları, temiz havanın tadını çıkarmaları ve diğer çocuklarla oynamaları için harika bir araçtır. Oyun parkları çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de bir araya geldikleri ortak bir alandır. Birçok aile için, oyun parkına gitmek çocuklarının bir numaralı istekleri arasında yer alır. Oynamak çocuğunuzun gelişimi için çok önemlidir ve oyun parkları salıncak, kaydırak gibi çocuklarınızın fiziksel ve problem çözme becerilerini geliştirmesine yarayacak çeşitli ekipmanlara sahiptir.

Parka giden çocukların oynadığı oyunları şu şekilde sıralayabiliriz.

Salıngaçta sallanabilirsiniz, kaydıraktan kayabilirsiniz ve spor altlerinden faydalanabilirsiniz.

İstop

Bir ebe seçilir ve oyuncular bir daire oluşturur. Ebe seçilen kişi elindeki topu bir isim söyleyerek havaya atar. İsmi söylenen kişi topu yakalamalıdır. Top havada yakalanırsa, topu yakalayan kişi başka bir oyuncunun adını söyler ve topu tekrar havaya atar. Eğer top havada yakalanamazsa, diğer oyuncular da kaçmaya başlar. İsmi söylenen oyuncu topu yerden aldığında "İstop" diye bağırır ve kaçan kişiler oldukları noktada dururlar. Top elinde olan oyuncu duran oyunculardan birini top ile vurmaya çalışır. Vurduğu kişi ebe olur.

Ateş, Toprak, Hava, Su

Kalabalık bir grup ile çok daha keyifle oynanacak bir oyundur. Sayışma ile oyuna başlayacak kişi seçilir. Çocuklar daire oluştururlar. Oyuna başlayacak kişi elindeki topu istediği bir arkadaşına atar ve bu sırada ateş, toprak, hava veya su der. Eğer ateş denirse topu yakalayan kişi bir şey söylemeden çömelir. Topu yakalayan kişi toprak denirse kara hayvanlarından biri, su denirse suda yaşayan canlılardan biri ve hava denirse uçabilen hayvanlardan birini söyler ve topu başka bir arkadaşına ateş, toprak, hava ve sudan birini söyleyerek atar.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.