Peygamberimizin müjdeleyici ve uyaran olması

Peygamberimizin müjdeleyici ve uyaran olması
Peygamberimizin (s.a.v.) müjdeleyici ve uyaran olması ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz, müjdeleyici ve uyaran olarak gönderilmiştir. Mübeşşir ve nazir, müjdeleyen ve uyaran anlamlarına sahip kelimeler olarak Peygamberimizin vazifeleri ve vasıfları arasında sayılırken Kur’an-ı Kerim’de en sık kullanılan ifadeler olarak bilinmektedir. Peygamberimiz, son peygamberdir. Kurtarıcıdır, müjdecidir, uyarandır, temiz ve paktır.

Peygamberimizin müjdeleyici olması Müslümanları cennet ile müjdelemesi olmuştur. Peygamberimizin uyaran olması ise inkar edenleri cehennem ateşinin olduğuna dair uyarması olmuştur. Bu nedenle Peygamberimiz müjdeleyici ve uyaran olarak kurtuluşa çağıran, bütün çağları aşan ve bütün çağlara ulaşan bir çağrının davetçisidir.

Hz. Muhammed (sav) insanlığa müjdeleyici ve uyaran olarak gönderilmiştir. En son peygamberdir. O’ndan (sav) sonra başka peygamber gelmeyeceğinden müjdeleri ve uyarıları dikkate alınmalıdır. Mübeşşir; Müjdeleyici anlamındadır. Nazır ise uyaran anlamındadır. Kur’an’ı Kerim’de peygamberlerin vasıfları sayılırken Mübeşşir ve Nazır ifadeleri sıklıkla kullanılmaktadır. Peygamberler, Allah’tan aldıkları emir ve yasakları insanlara iletmekle sorumludur. Peygamberlerin vazifesi sadece iletmekle bitmez. Ümmetlerini emirleri yapmak, yasakları yerine getirmeleri konusunda ikaz etmekle de görevlidirler. Peygamberler, Allah’tan aldıkları ilahi emirleri ve yasakları uygulayarak örnek olurlar.

Etkinlik

Soru: Yukarıda sayılan beş sıfatın hepsi ya da bazıları peygamberlerde olmasaydı bu durum hangi sonuçlara yol açabilirdi?
Cevap
: Doğru ve güvenilir olmazlardı, Allah’ın (c.c.) emir ve yasaklarını, haber verdiği şeyleri insanlara olduğu gibi duyuramazlardı.

2455
4311
4337
1210
379
568
1273
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum