PMYO Sınavı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

PMYO Sınavı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Bu yıl yapılacak olan PMYO Sınavı 30 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü bu sınavın sonuçlarına göre 12.400 polis adayı alacak.

30 Haziran 2013 tarihinde yapılması planlanan PMYO Sınavına katılacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lise ve dengi okulları bitirmiş olmak veya lisede okuyorsa 4. sınıfta okuyor olmak, eğitim – öğretim kurumlarından disiplin suçu nedeniyle ayrılmamış olmak, ÖSYM tarafından 2012 yılında yapılan YGS sınavındaki puan türlerinin en az birisinden 270 ve daha fazla puan almış olmak, bayanlarda boy en az 165 cm erkeklerde ise 167 cm olmak, herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyor olmak gibi daha birçok madde sayılabilir. 2013 yılında yapılacak olan PMYO Sınavına girecek olan adaylar başvuru koşullarını POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU BAŞVURU ŞARTLARI linkinden daha detaylı bir şekilde öğrenebilirler.

                PMYO Sınavına girebilmek için YGS sınavından aranılan puanı almış olmanız gerekmektedir. Yeterli puanı aldığınız zaman PMYO Sınavına giriş hakkı elde edebilirsiniz. Sınava girdiğiniz zaman size ilk olarak bir sağlık testi uygulanacaktır. Sağlık testinden başarılı bir şekilde geçmeniz durumunda sözlü olarak mülakata tâbi tutulacaksınız. Sözlü mülakatı geçebilmeniz için 100 üzerinden en az 70 almanız gerekmektedir. Bir konu hakkında bilgi sahibi olmanız, bu bilgiyi başkalarına aktarmanız, kendinize olan güveniniz ve temsil yeteneğinize bakılarak sizi 25 er puandan toplam 100 puanlık bir teste sokacaklardır. Bu mülakat ile ilgili tüyolar almak istiyorsanız MÜLAKAT SINAVI SORULARI linkine basmanız yeterli olacaktır. Bu testi geçtiğiniz zaman sırada sizi PMYO Sınavının ikinci aşaması olan beden yeterlilik sınavı beklemektedir. Bu aşamada elinizden gelebildiğince hızlı olmaya ve hareketleri doğru bir şekilde yapmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Eğer belirtilen kriterlere uymazsanız bu aşamayı geçip yazılı sınava girmeye hak kazanamazsınız. Fiziki yeterlilik sınavı hakkında bilgi edinmek ve tüyo almak için FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI İLE İLGİLİ TÜYOLAR linkine basmanız gerekmektedir.

                Tüm bu aşamaları tamamladıktan sonra PMYO Sınavının sonuncusu olan yazılı sınava gireceksiniz. Bu sınavdan da başarılı olmanız durumunda polis Meslek Yüksek Okuluna kaydınızı yaptırabilirsiniz.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.