Robert Boyle hangi düşüncesi ile modern kimya çağının başlamasına öncülük etmiştir

Robert Boyle hangi düşüncesi ile modern kimya çağının başlamasına öncülük etmiştir
Robert Boyle hangi düşüncesi ile modern kimya çağının başlamasına öncülük etmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Robert Boyle'den önce kimya aslında simyaya benzemektedir. Ancak simya, bir bilim dalı değildir. Sistematik bir çalışma yapılmamıştır. Robert Boyle matematiksel işlemler ile sistematik bir bilim dalı oluşturan isimlerden biridir. Bu sebep ile modern kimyanın babası olarak bilinir.

Robert Boyle 25 Ocak 1627 tarihinde İrlanda'da dünyaya geldi. Aristokrat bir babası vardı. Babası eğitime önem veren bilgili bir insandı. Bu sebeple eğitimine 8 yaşındayken İngiltere'nin en prestijli özel okulunda başladı. Yine babasının desteği ile 12 yaşındayken ağabeyi ve bir öğretmeni ile birlikte Avrupa'yı gezdi ve bu gezisi sırasında Galileo Galilei'nin yaptığı çalışmaları gördü. Bilime olan hayranlığı bu çalışmalar sayesinde başladı.

Galileo'nun çalışmaları o dönemlerde İtalya'da yasaklanmıştı. Ancak içinde bilime olan sevgisi onu ayakta tuttu ve İsviçre'de çalışmalar yapmaya başladı. Hayatını bilime adamış olan Robert Boyle, bugün modern kimyanın babası olarak anılmaktadır.

Robert Boyle, kimya bilimini simya gibi bir çukurdan kurtarmıştır. Matematiksel işlemler ile birleştirip sistematik bir bilim haline getirmiş ve böylece modern kimyanın doğmasında öncü isimlerden biri olmuştur.

  • Robert Boyle; elementleri, bileşikleri ve karışımları tanımlamıştır.
  • Kimyasal analiz kavramını geliştiren kişi Robert Boyle'dir.
  • Gaz kanunlarının ilki olan "Boyle Kanunlarını" ortaya koyan isimdir.
  • Parçacık hareketleri hakkında çalışmalar yapmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

82
8
9
6
8
15
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.