Rota Koleji Bursluluk Sınavı

Rota Koleji Bursluluk Sınavı
4-5 ve 11-12 Ocak 2020 Rota Koleji Bursluluk Sınavı ne zaman, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak detaylar haberimizde..

Rota Koleji 2020 Bursluluk Sınav tarihini açıkladı.

Rota Koleji Bursluluk Sınavı 4- 5- 11 ve 12 Ocak 2020 tarihlerinde şube ve kampüslere göre yapılacak.  Rota Koleji Bursluluk Sınavı RB adıyla yapılmaktadır. Bursluluk sınavı başvuruları online olarak alınmaktadır.

İlkokul 4. Sınıftan Ortaokul 5. Sınıfa geçecek öğrenciler için Rota Bursluluk Sınavı (RBS) yapılmakta, RBS sonuçlarına göre belirlenen yüzdelerde Bursluluk İndirimi verilmektedir. Benzer şekilde; Ortaokul 8. Sınıftan Lise 9. Sınıfa geçecek öğrenciler için Rota Lise Yerleştirme Sınavı (RLYS) sınavı yapılmakta ve sınav sonuçlarına göre belirlenen yüzdelerde Bursluluk İndirimi uygulanmaktadır.

RBS sonuçlarına göre Bursluluk İndirimi alan öğrencilerin indirimleri Ortaokul eğitimi süresince, RLYS sonuçlarına göre Bursluluk İndirimi alan öğrencilerin indirimleri ise Lise eğitimi süresince geçerlidir. Öğrencinin kayıt yaptırabilmesi için Rota Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Başkanlığı ile ön görüşme yapması gerekmektedir.

Rota Koleji Bursluluk Sınavı 2020 yılı kayıtları başladı. Rota Koleji web sitesi üzerinde başvuru formunu doldurarak sınava başvuru yapabilirsiniz. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.