Safevilerle uzun süren savaş döneminde, Osmanlı Devleti’nin Batı’ya karşı uyguladığı siyasetin genel özellikleri

Safevilerle uzun süren savaş döneminde, Osmanlı Devleti’nin Batı’ya karşı uyguladığı siyasetin genel özellikleri
Safevilerle uzun süren savaş döneminde, Osmanlı Devleti’ninBatı’ya karşı uyguladığı siyasetin genel özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Safevi-Osmanlı ilişkilerinde en önemli rekabet konularından olan Doğu Anadolu’nun ekonomik yönden öneminden bahsedilmektedir. Sözkonusu bölgede sahiplik uğrunda Safeviler’le Osmanlılar arasında baş vermiş karşıdurmalar, sonunda Çaldıran savaşına (23 Ağustos 1514) neden olmuştur.

Bundan sonra Doğu Anadolu tamamen Osmanlı İmparatorluğunun yönetimi altına girmiştir. Fakat bununla yetinmeyen Osmanlı, Doğu ticaretinin tamamına sahip olmak için Safevi devletini ortadan kaldırmaya karar vermiştir. Burada XVI. yüzyılda büyük ticari imparatorluğa dönüşen Osmanlının Doğu’ya taraf genişlenmesinden bahsedilmektedir.

142
14
16
86
7
8
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.