Sağlığımızı korumak için nelere dikkat etmelisiniz

Sağlığımızı korumak için nelere dikkat etmelisiniz
Sağlığınızı korumak için nelere dikkat etmelisiniz, hem kendi sağlığımızı hem de çevremizdeki insanların sağlığını korumak için nelere dikkat etmeliyiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hem kendi sağlığımızı hemde çevremizdeki insanların sağlığını korumak için yere çöp atmamalı, bulaşıcı bir hastalığa yakalandıysak maske takmalıyız.

Sağlık, her şeyden önemli olan bir kavramdır. Her insan sağlıklı yaşamaya özen göstermelidir. İnsanın tüm isteklerini düşünün, eğer o insanın sağlığı elinden giderse hiçbir isteğini gerçekleştiremez. Hayatı verimli ve kaliteli yaşamak için sağlığı birinci plana almalı ve sağlığımızı korumak için çaba göstermeliyiz.

Sağlığımızı korumak için dikkat etmemiz gerekenler:

Hijyen: Temizlik, mikropların yok edilmesi, ürememesi için gerekli olan bir aktivitedir. Gerek çevremize, gerek kendi bedenimize karşı temiz olmak bir sorumluluktur. Güzelce yıkanmış tertemiz bir ortam ile çok kirli bir ortam düşünün. İkinci ortamda hastalıklara yakalanmanız daha olası olacaktır.

Dengeli beslenme: Günde üç öğün dengeli beslenmeliyiz. Hazır ve dondurulmuş gıdalardan uzak durmalı; üç beyazdan, şeker ve yağdan kaçınmalıyız. Vitamin, mineral, protein, karbonhidrat ve yağ ihtiyacımızı dengeli beslenme ile karşılamalıyız. Böylelikle bağışıklık sistemimiz güçlü olacak ve hastalıklara karşı daha dirençli olmuş olacağız.
Düzenli ve yeterli uyku: Uykusuzluk, baş ağrılarına, dikkat dağınıklığına ve beraberinde psikolojik rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Bu yüzden her kişi kendine göre yeterli uyku programı hazırlamalı ve ona uymalıdır.

11
5
2
8
19
23
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum