Sebze ve meyvelerin yetişme koşulları

Sebze ve meyvelerin yetişme koşulları
Sebze ve meyvelerin yetişme koşullarını araştırınız, araştırma sonucunda edindiğiniz bilgiler hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sebze ve meyveler birer bitkidir. Be bitkilerin yetişmesi için su, ısı ve Güneş ışığına ihtiyaç vardır. Bazı sebze ve meyveler toprak üstünde yetişirken bazıları toprak altında yetişir.

Hangi mevsimde hangi sebze ve meyvelerin yetiştiğini bilmek, doğru sebze-meyve seçimi yapabilmek adına büyük önem taşımaktadır. Bundan dolayı sağlıklı beslenebilmek için hangi sebze meyvenin hangi mevsimde yetiştiğini bilmemiz gerekmektedir. Böylelikle, meyve ve sebze seçimi yaparken sağlıklı olan yiyecekleri seçebilmemiz mümkün hale gelmektedir.

Yaz mevsimleri, sıcak mevsimlerdir. Bundan dolayı sıcaklığı ve kuraklığı seven meyve ve sebzeler bu mevsimler içerisinde üretilmektedir. Yazın yetişmekte olan sebzeler arasında: kabak, bezelye, bakla, patates, biber ve fasulye bulunmaktadır. Yazın yetişen meyveler arasında ise dut, şeftali, kiraz, karpuz, kayısı ve kavun bulmaktadır. Yani yazın bu yiyecekleri tercih etmek bizim sağlığımız için büyük önem taşımaktadır.

Kış meyve ve sebzeleri ise soğuğu ve yağışı seven yiyeceklerdir. Bu ortamda daha iyi yetişebilmektedirler. Kışın yetişen sebzelere baktığımızda: brokoli, kereviz, pazı, havuç, ıspanak, pırasa ve karnabaharı görüyoruz. Kışın yetişen meyvelerin arasında ise kivi, ayva, elma, muz, portakal, nar ve armut bulunuyor. Kışın, bu sebze ve meyveleri tüketerek sağlığımızı ve bağışıklık sistemimizi güçlendirebilmemiz mümkündür.

154
1000
353
111
73
93
212
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.