Seferberlik yaş sınırı kaçtır

Seferberlik yaş sınırı kaçtır
Askerlik hizmetini kısa dönem erbaş olarak yapanlar yasada yazılı yaş sınırı dışına çıkıncaya kadar erbaş statüsünde yedekte bekletilmektedir. Herhangi bir seferberlik halinde söz konusu yükümlüler erbaş rütbesi ile askere alınacaklardır.

Sefer görev emri yaşı kaçtır, seferberlik kaç yaşında bitiyor

Seferberlik halinde askerlik çağına girmiş bütün vatandaşlar seferberlik görev emri ile görevlendirilebilir. Askerlik çağı denilen dönem 20 ile 41 yaş arası dönemdir. Tabi bu dönem Milli Savunma Bakanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulunun kararıyla 5 yıl artırılabilir ya da azaltılabilir. Yani seferberlik görev emrinde yaş sınırını 46 olarak alabiliriz. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan ve Türk vatandaşı olan 46 yaşından küçük olan sağlıklı her birey seferberlik halinde görev verilebilir. Seferberlik görev emri barışta düzenlenir. Eğer 46 yaşından küçük iseniz e devlet şifrenizle turkiye.gov.tr'ye girerek kendinize çıkmış seferberlik görev emri olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Seferberlik nedir

Memleketin, maddi ve manevi bütün güçlerinin (askeri, siyasi, ekonomik ve psikolojik güç) topyekün savaş ihtiyaçlarını karşılayacak ve savaşın devamını sağlayacak seviyeye getirilmesi; diğer bir deyimle maddi manevi bütün kuvvet ve kaynakların, savaş isteklerine göre yöneltilerek barış durumundan sefer durumuna geçirilmesidir. Buna topyekün seferberlik de denir. Sefer kelimesi lügatta “yolculuk, savaşa gitme”; seferberlik ise “yolculuğa, savaşa hazır hale gelme” anlamlarına gelir.

Seferberlikle ilgili detayı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Sefer görev emri nedir, nasıl sorgulanır, E-Devlet sefer görev emri tebliği sorgulama 2018

Askerliğini yapmış kişilerin ihtiyaç duyulması halinde askere yeniden alınmasının mümkün olduğu durum bu yurttaşların sefer görev emrinlerinde, hangi birliğe katılacaklarını da açıklıyor. İşte sefer görev emri nedir? Nasıl sorgulanır? sorularının yanıtı ve E-Devlet sefer görev emri tebliği sorgulama ekranı…

SEFER GÖREV EMRİ NASILSORGULANIR?

Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebiliyor. Bu emrin sorgulanabileceği adres şöyle: https://www.turkiye.gov.tr/personel-sefer-gorev-emri-sorgulama
 
 
Sorgulama sonucu sefer görev emri çıkan vatandaşlara, Savunma Bakanlığı'nın sitesindeki şu soru sorularla da ek bilgi veriliyor:
 
Hastayım ve sefer görev emrim var ne yapmam gerekir?
 
En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına başvurarak hastalığınızı beyan etmeniz halinde, Sağlık Bakanlığınca belirlenen en yakın yetkili Sağlık Kurullarına sevkiniz yapılacaktır. Sağlık Kurullarınca yapılan muayene sonucunda “Yedek Subay/Astsubaylar için TSK'da Görev Yapamaz” ve Yedek Uzman Jandarma/Erbaş ile Erbaş ve Erler için “Askerliğe Elverişli Değildir”, “Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir”, “Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz” raporu almanız halinde SGE'niz iptal edilecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.