Seracılıkta neden yapay ışıklandırmaya ihtiyaç duyulmaktadır

Seracılıkta neden yapay ışıklandırmaya ihtiyaç duyulmaktadır
Seracılıkta neden yapay ışıklandırmaya ihtiyaç duyulmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Seracılık sektörünün olmazsa olmazları arasında ışıklandırma gelmektedir. Sera çadırının kurulum işlemleri bittikten sonra bitkileri dikey şekilde görecek aydınlatma ekipmanları yerleştirilir. Bahsetmiş olduğumuz aydınlatma ekipmanları, bitkilere kış aylarında bile güneş ışığı alıyormuş gibi etki göstererek, bitki gelişimini sağlanması için gerekli maddelerden birisi olan ışığı, gece gündüz farketmeksizin bitkilere sağlayabilmektedir. Bitki türüne göre ışık aydınlığı, ışığın veriliş zamanları farklılıklar gösterebilmektedir.

Yapay ışıklandırmada kullanılan ekipmanlar arasında günümüzde led teknoloji ile üretilen aydınlatma sistemleri başı çekmektedir. Led teknolojisi ile hem yangın riski ortadan kaldırılır hem de elektrik faturasından tasarruf edilebilmektedir. Eski dönemlerde seracılık faaliyetleri görülen bölgelerde kullanılan ilkel teknolojili lambalar nedeni ile ısı ayarlama sorunu, yangın riski ve yüksek enerji sarfiyatı seracılığın daha verimsiz hale gelmesine yol açmaktaydı.

Günümüzde bu durumlar çok eskide kalmış ve seracılık led aydınlatma teknolojileri ile beraber çağ atlamıştır. Seralarda florasan şeklinde uzun aydınlatmalarda halen sıklıkla karşımıza çıkmaktadır ancak bu aydınlatma tipi de enerji tasarrufu açısından zararlı olduğundan dolayı gün geçtikçe yerini led aydınlatma teknolojisine bırakmaktadır.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.