Din, ahlak ve dua kavramlarının anlamlarını araştırınız

Din, ahlak ve dua kavramlarının anlamlarını araştırınız yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Detaylı bilgiler,

Din: Akıl sahibi insanları kendi arzuları ile bizzat hayırlara sevk eden ilâhî bir yoldur. Yüce Allah'ın, insanları dünya ve ahirette mutlu kılmak için peygamberleri aracılığıyla gönderdiği ilahi kurallar bütünüdür.

Ahlak: İnsanın doğuştan getirdiği ya da sonradan kazandığı birtakım tutum ve davranışların tümü. Bir kişinin iyi ve ya kotu özelliklere sahip olmasına neden olan manevi değerlerin ve davranışların bütününe ahlak denir. Örneğin yalan söylememek ahlaklı bir davranıştır. Emanete ihanet etmek ise ahlaksız bir davranıştır.

Dua, Kulun bütün benliğiyle yüce yaratana yönelerek ondan istek ve dilekte bulunması anlamında dinî terim ve bu amaçla icra edilen bir ibadet şekli. Dua kelimesi, “çağırmak, seslenmek, istemek; yardım talep etmek” mânasındaki da‘vet ve da‘vâ kelimeleri gibi masdar olup, “küçükten büyüğe, aşağıdan yukarıya vâki olan talep ve niyaz” anlamında isim olarak da kullanılır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (37)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri