Şiir ve hayal gücünün arasındaki ilişki nedir

Şiir ve hayal gücünün arasındaki ilişki nedir
Şiir ve hayal gücünün arasındaki ilişki nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şiir, fikir ve his tezahürünün kelimelerle şekillenmesini sağlar. Bunun için şairler sürekli efkarlı ve hisli olarak hayatlarını geçirirler. İnce düşünce, yakından hissetme olguları şairlerin hayatını doğrudan etkilemektedir. Şiir ve hayal gücü arasında da bir bağ bulunmaktadır. Şiir ve ilham, hayal gücünün gelişmesinde ve kelimelerle ortaya çıkmasında etkilidir.

Şiir, hayal gücünün varlığından beslenmektedir. Hayal gücü, ilham kaynağını oluşturmaktadır. İlham, şairin azığı olarak şiirin oluşmasını sağlar. Şair, gıda olarak hayal gücünden beslenir. Hayal eder, yaşar, hisseder ve fikirlerini ortaya koyarak ilhamıyla şiirlerini yazar. Şiirlerin ortaya çıkması saniyeler de sürebilir, yıllar da alabilir. Şiir, insanın ruhunu beslemektedir.

Şiir, insanların duygularının, hislerinin, yaratıcılığının dışa vurumu ile oluşmaktadır.

Kişinin hayal gücü ve yaratıcılığı ne kadar geniş, ufku ne kadar açıksa oluşturduğu şiirler de o kadar güzel olmaktadır. Kişinin hayal gücünün güçlü olması, şair yönüne fayda sağlar. Okuduğumuz şiirler, şairin hayal gücünü bizlere yansıtır ve iç dünyasından bilgiler verir.

Şiir ve yaratıcılık, şiir ve hayal gücü arasındaki güçlü bağ, başarılı olan her şairin eserlerinde kolaylıkla fark edilir. Çok okuyan, hayal gücünü kuvvetlendiren, yaratıcı şairler, diğer kişilerden her zaman bir adım öne çıkar.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.