Simya ve simyacı kavramlarının anlamı

Simya ve simyacı kavramlarının anlamı
Simya ve simyacı kavramlarının anlamı nedir, simyanın kimya bilimine katkılarını örneklerle sizlere kısaca açıklayacağız.

Simya, eski zamanlarda uğraşılan bugünkü kimya, metalürji ve benzeri bir çok bilim dalına temel oluşturmuş denemeler yoluyla yapılan çalışmalardır. Simya işiyle uğraşanlara ise Simyacı adı verilir. Câbir bin Hayyan, Isaac Newton gibi birçok meşhur insan simyacı olarak araştırmalar yapmıştır.

Simyacılar genel olarak çeşitli metalleri karıştırarak altın yapma, çeşitli iksirler, ilaçlar ve zehirler hazırlama gibi araştırmalar yaparlardı. Bu araştırmalar sonucu birçok buluş, birçok madde ve birçok araç gereç yapılmıştır. Bilimsel çalışmalar sayılmayan bu araştırmalar günümüz kimya ve metalürji biliminin temelini oluşturmuştur. Kimya bilimine katkılarına birkaç örnek verelim;

Simyanın Kimya bilimine katkıları

  • Simyacılar, sülfirik asit, Nitrik asit (kezzap), Hidroklorik asit (tuz ruhu), Kostik, Civa, Kireç vb. birçok maddeyi bulmuştur.
  • Simyacılar, imbik, fırın, kroze gibi birçok malzemeyi geliştirmiştir.
  • Simyacılar, damıtma, çözme, süzme, mumyalama, katılaştırma, mayalama gibi günümüzde kimyada kullanılan yöntemleri geliştirmişlerdir.

Kaynak:Eğitim Sistem

352
233
42
32
35
68
745
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.