Sınav kaygısı ile başa çıkmanın yolları neler?

Sınav kaygısı ile başa çıkmanın yolları neler?
SINAVA hazırlanan gençlerin büyük bir bölümünün en önemli sorununun, sınav kaygısıyla baş edememeleri olduğunu belirten Psikiyatris Yrd. Doç.Dr. Şaban Karayağız, "Sınav kaygısıyla baş etmek ya da önlemek, sınav üzerinde yoğunlaşmayı ve sorulara odaklanmay

Bu yazımızda sizlere Sınav kaygısı ile başa çıkmanın yolları konusunda bilgiler vereceğiz. İşte detaylar....

Kaygıyı minimum seviyede tutmak düşünceleri organize etmede, dikkat toplamada yardımcı olur, olumsuz düşünmeyi ve panik yapmayı engeller" dedi.

Sınav öncesinde ve sırasında yıkıcı etkiye sahip yüksek kaygı düzeyi ile baş etmek için bazı önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Memorial Kayseri Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Şaban Karayağız, şu önerilerde bulundu:

Sınava iyi hazırlandığınız gerçeğini ve yapabileceğinize olan inancınızı sık sık tekrarlayın.

Sınav sırasında kaygıyı artıracak olumsuz düşüncelerden uzak durun.

Sınavda olumlu düşünerek cesaret verici cümleler kurmak kaygıyı azaltacaktır.

Sınav yerini önceden kontrol etmek rahatlamaya neden olacaktır.

Zorunlu kalmadıkça sınavdan önce arkadaşlarla sınav hakkında konuşulmamalı ve konu tekrarı yapılmamalıdır.

Sınavdan bir gün önce sevdiklerinizle ve sevdiğiniz yerlerde vakit geçirmek kaygı düzeyini azaltacaktır.

Sınav günü sınavın yapılacağı salonuna erken gitmek rahatlamaya yardımcı olacaktır.

Sınav sırasında belli bir düzeyde gerginlik yaşanması normaldir. Eğer gerginlik düzeyi heyecana neden oluyorsa gevşemeye çalışılmalıdır.

Sınav sırasında soruları çözerken çevredeki öğrencileri kesinlikle gözlemlemeyin. Diğer öğrencilerin hızlı ya da yavaş olduklarını düşünmek kaygıyı arttırabilir.

"Delilik şüphesiz aptallıktan iyidir. Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edidişidir."

Daha fazla bilgi ve haber için tıklayınız.


Peyami Safa

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.