Sınav Kaygısını yenmek için neler yapabiliriz?

Sınav Kaygısını yenmek için neler yapabiliriz?
Bir çok öğrencinin başına tam anlamıyla bela olan sınav kaygısını yenebilirsiniz. Hepimiz mutlu bir insan ve mutlu bir birey olmak istiyoruz. Ancak bazı kaygılar ve olaylar bizim istediklerimizi yapmamıza engel olabiliyor.
Öncelikle hangi durumların ve olayların bizleri kötü bir şekilde etkilediğini tespit etmemiz gereklidir. Bizler de öğrenciler üzerinden gitmek istedik, öğrencilerin sınav kaygılarının neden olduğunu ve nasıl yenebileceklerini vereceğimiz örnekler ile uygulamalı bir şekilde sizlere aktaracağız.
 
Anksiyete
 
Anksiyete genellikle kendinizi güvensiz ya da tehdit alında hissettiğiniz anda ortaya çıkar. Bu zehirli his kafanıza daha çok büyüyerek sizi daha kötü şeyler yapmanıza kadar sürükleyebilir. Öğrencilerin sınavların yaklaşması ile birlikte kafalarında başlayan ve bir türlü kafalarından çıkarmadıkları sorunların ve soruların tek nedeni anksiyetedir.

Sınav Kaysıgı ile nasıl baş edilir?

Nelerin sizde kaygıya neden olduğunu belirleyin.
Haftalık rutininize fiziksel bir aktivite ekleyin.
Etrafınızdaki olumsuz düşünceli insanlardan uzaklaşın.
Televizyon veya ışığın sizi rahatsız ettiğini düşünüyorsanız televizyonu kapatıp ışıkları söndürerek çalışma masanızda bulunan masa tipi lamba eşliğinde ders çalışabilirsiniz.
 
Sürekli Acı Hissetmek
 
Bu duygu sizin sürekli olarak rahatsız, üzüntülü ve pişmanlık gibi duygulara yenik düşmenize neden olur. Dinlenme ve konuşma stilinizi değiştirebilir, ders çalıştığınız ortamı değiştirebilir, farklı bir koltukta oturmayı ya da dinlenmeyi deneyebilirsiniz.
 
Nasıl Baş Edilir?
 
Geçmişteki olumlu anılarınızı, kazandığınız zaferlerinizi hatırlayın. Emin olun güçlü hissetmenizi sağlayacak.
 
Hayatta değiştirebileceğiniz durumlar olduğu gibi sizden bağımsız gelişen olaylar olduğunu da unutmayın. Başınıza gelebilecek her durumla barışık olmayı öğrenin.
 
Bıkkınlık Hissi
 
Bu duygu sizde genellikle sinir ve öfke hissi doğurabilir. Unutmayın ki hayatınızı değiştirmek isterseniz , ilk başta değiştirmek zorunda kalacağınız şeyin ortamınız ve sizi sinirlendiren dostlarınızın değişmesi olacaktır. Hayattaki en önemli şeyin sizin olduğunuzu ve sınavın sadece bir ufak uygulama olduğunu unutmayın. Sınava her yıl, her hafta, her gün, her saat girebilirsiniz ama içinizde oluşacak olan ufacık bir kaygı bile, hayatınız boyunca sizi ve sağlığınızı rahatsız eder.

Bıkkınlık hissi ile nasıl baş edilir?

Şimdiye kadar elde ettiğiniz, başardığınız şeylere odaklanın.
 
Hata yapmak için kendinize izin verin, mükemmel olmaya çalışmayın.
 
Ve asla pes etmeyin.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.