Sınıf öğretmeni ihtiyacı artıyor

Sınıf öğretmeni ihtiyacı artıyor
Sınıf öğretmenlerine iyi haber! Sınıf öğretmeni ihtiyacı artıyor...

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumların yönetici ve öğretmen norm kadrolarıyla ilgili yeni yönetmelikle sınıf öğretmeni normunda artış yaşanmıştır. Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan okulların norm kadrolarını arttırılmıştır.

Eski Yönetmelik: Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Okul Ve Kurumların Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin“Sınıf Öğretmeni Norm Kadrosu”başlıklı 10. maddesi (a) fıkrasındaki;“a) İlköğretim okullarında, öğrenci sayısı 10′dan az olmamak koşuluyla her sınıf ve şube için bir sınıf öğretmeni norm kadrosu verilir.”hükümlerine göre belirlenmektedir.

Yeni Yönetmelik: Madde 16- (1) İlkokullarda öğrenci sayısı 10’dan az olmamak şartıyla açılan her şube için 1 sınıf öğretmeni norm kadrosu verilir.

( 2) Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan bir derslikli ilkokullarda öğrenci sayısı 10-21’e kadar 1 norm, 21 ve daha fazlası için 2 sınıf öğretmeni normu verilir.

( 3) Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan iki veya daha fazla derslikli ilkokullarda öğrenci sayısı 10-21’e kadar 1 norm, 21-41’e kadar 2 norm ve 41 ve daha fazlası için 3 sınıf öğretmeni normu verilir.

Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan eğitim kurumlarının müdür yetkili öğretmenleri, o eğitim kurumundaki öğretmenler için belirlenen norm kadro içinde değerlendirilir.

Norm kadro yönetmeliğinin değişmesinin ardından, Eylül ayında 40 bin öğretmen atanacaktır. Norm kadro değişiklikleri sınıf öğretmenlerine en fazla yarayacaktır. Bir derslikli okulların ve iki veya daha fazla derslikli okulların sınıf öğretmeni normunda artış olduğu için birleştirilmiş sınıf uygulamasındaki okullara daha çok sınıf öğretmeni atanacaktır.

NOT: 40 bin öğretmen atamasının Ağustos ayında yapılacağı duyurulmuştu ancak takvim biraz ileri alınacak olup 40 bin öğretmen ataması Eylül ayının ilk haftasında yapılacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.