Sıvıların basıncı iletme prensibinin günlük yaşam ve teknolojideki uygulamaları

Sıvıların basıncı iletme prensibinin günlük yaşam ve teknolojideki uygulamaları
Sıvıların basıncı iletme prensibinin günlük yaşam ve teknolojideki uygulamalarına örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Cisimlerin temas ettikleri yüzeylere uyguladıkları basınç bazı fiziksel değerlere göre değişebilmektedir. Bu değerler sıvılar için ayrı, katılar için ayrı ve gaz maddeler için de ayrı olarak ele alınmaktadır. Gazlarda maddenin yoğunluğu, sıcaklığı, mol miktarı ve hacmi bunda etkili olmaktadır. Katılarda ise yüzey alanı ve ağırlık ön plana çıkmaktadır.

Sıvıların basıncı ile sıvıların bulunduğu kabın derinliğine, sıvının yoğunluğuna ve yer çekimi ivmesine göre değişmektedir. Sıvılar basınç oluşturduğu gibi basıncın iletilmesini de sağlar.

Sıvıların basıncı iletme prensibinin günlük yaşam ve teknolojideki uygulamalarına 3 örnek şu şekildedir:

  • Damperli kamyonlar
  • İtfaiye merdivenleri
  • Yangın tüpleri

Kaynak:Eğitim Sistem

172
197
451
106
109
82
191
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum