Sizce besinlerin içerdiği katkı maddelerinin sağlığa başka nasıl etkileri vardır

Sizce besinlerin içerdiği katkı maddelerinin sağlığa başka nasıl etkileri vardır
Sizce besinlerin içerdiği katkı maddelerinin sağlığa başka nasıl etkileri vardır, besinlerin tazeliğinin ve doğallığının önemini ansiklopedi, dergi, genel ağ gibi çeşitli kaynaklardan araştıralım, araştırma sonuçlarımızı arkadaşlarımızla tartışalım.

Araştıralım

İngiltere Gıda Standartları Ajansı’nın rastgele seçilen 300 çocuk üzerinde yaptığı araştırma, çocukların katkı maddeleri içeren bir içeceği içtikten sonra ani hareketler yaptıklarını ve konsantrasyonlarını kaybettiklerini ortaya çıkarmıştır. Aynı kaynak, hiperaktif çocuklarda daha az katkı maddesi kullanıldığında iyileşme sağlanabileceğini açıklamıştır. Kaynak: http://kisi.deu.edu.tr

Sizce besinlerin içerdiği katkı maddelerinin sağlığa başka nasıl etkileri vardır? Besinlerin tazeliğinin ve doğallığının önemini ansiklopedi, dergi, genel ağ gibi çeşitli kaynaklardan araştıralım. Araştırma sonuçlarımızı arkadaşlarımızla tartışalım.

Katkı Maddelerinin Zararları;

  • Gıdaların doğal lezzetlerinin bozulması.
  • Gıdaların besin öğelerinin kaybolma riski.
  • Gıda maddelerinin raf ömürlerine dikkat edilmediği takdirde gıdalarda zehir riski.
  • Katı maddesi bulunan yiyecekler çok fazla tüketilir ise kişide deri döküntüleri, astım hatta kanser riskini teşvik etmesi

1512
523
3055
403
317
279
2674
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum