Sizce, Cumhuriyet Bayramı’nı neden kutluyoruz

Sizce, Cumhuriyet Bayramı’nı neden kutluyoruz
Sizce, Cumhuriyet Bayramı’nı neden kutluyoruz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cumhuriyet Bayramımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te tarihinde devletimizin rejiminin Cumhuriyet olduğunu ilan etmesinin anısına her yıl 29 Ekim günü coşkuyla kutladığımız bir milli bayramdır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülkemizde her yıl büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Bunun sebebi 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetiminin ilan edilmesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan etmesi ile birlikte Türkiye'de ve kuzey Kıbrıs'ta milli bayram olarak kutlanmaktadır.

Cumhuriyet Bayramının kutlandığı ülkelerde ise 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim günü tam gün olarak resmi tatil ilan edilmektedir. 1925 yılında çıkarılan kanun ile birlikte Cumhuriyetin ilanı günü yeni Türk Devletinin bayramı olarak ilan edilmiştir.

Peki biz neden bu günü coşkuyla kutlarız. Çünkü Cumhuriyet olursun egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler içinde seçimlerle milletvekilleri aracılığıyla halkın katkı sağladığı özgür düşünce Özgür Yaşam Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrıldığı haber alma ve okuma özgürlüğünün olduğu canlı hayatının devlet garantisi altında olduğu hukuk devlet rejiminin benimsendiği rejim sistemidir.

Cumhuriyet sayesinde insanlar daha özgür daha fazla haklarına sahip çıkmayı öğrenmişlerdir Bundan dolayı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı biz Türk milletinin en önemli bayramlarından bir tanesidir çünkü millet olarak kendi kendimizi yönetme hakkımızı elde etmişizdir.

10
9
7
7
7
29
110
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.