Sizce, domatesin tadı her mevsimde aynı mıdır

Sizce, domatesin tadı her mevsimde aynı mıdır
Sizce, domatesin tadı her mevsimde aynı mıdır, hangi mevsimdeyenilen domates daha lezzetlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Domatesin tadı her mevsim farklıdır. Domatesler ilkbahardan başlar ve yaz sonuna kadar çıkan domatesler en lezzetli domateslerdir. Çünkü bu domatesler sera değil tarla domatesidir.

Çünkü yazın güneş ışığı daha fazladır bu yüzdende yazın çıkan domatesler daha lezzetli içi daha kırmızı ve suludur. Kışın domates üretimi olmadığı için satılan domatesler genellikle hormonlu ve tatsız olur. Bu yüzden annelerimiz yazdan domatesleri alarak kış mevsiminde de taze yiyebilmemiz için konserve yaparlar.

Hayır değildir. Her mevsimin kendine özgü meyveleri olur. Kimi meyve kışın yetişmez kimi meyve ise yazın yetişmez bu yüzden doğru olan mevsiminde yemektir. Domates yaz mevsiminde yetişir. Domatesin tadı her mevsim aynı değildir. Domatesi kışın seralarda yetiştirirler. Domates doğal ortamından maruz bırakılır.

Yazın yetişen sebzeler⁏

Yaz aylarında dışarıdaki sıcaklığı kontrol etmemiz mümkün olmaz, ancak vücudumuzu sıcak havalara en iyi şekilde hazırlayabiliriz. Kendimizi her fırsatta vitaminler, mineraller ve diğer faydalı bileşenlerle beslemeliyiz. Yaz aylarında tüketeceğimiz doğru sebzelerle, yeterince doyabilir, ferahlayabilir ve sağlıklı kalabiliriz. Yaz mevsiminde tüketmemiz gereken sebze çeşitleri:

  • Bakla, dolmalık biber, arpacık soğanı, yaz kabağı, domates
  • Kabak, yeşil börülce, taze fasulye, bamya, yeşil biber
  • Semizotu, barbunya, taze zencefil, patates

4
1
2
1
1
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.