Sizce hangi yiyecekler sağlığımıza zararlıdır

Sizce hangi yiyecekler sağlığımıza zararlıdır
Sizce hangi yiyecekler sağlığımıza zararlıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sağlığımıza zararlı fastfood olarak birçok yemek ve içecek vardır. Hamburger, kola, cips, pizza, kızartma, poğaça, nescafe, Hamur işi tatlı, pasta, kızarmış hamurlu tatlılar,

Zararlı yiyecekler, günümüzde en önemli sağlık sorunlarından birisidir. Başta fast food yiyecekler olmak üzere pek çok işlenmiş ve katkı içeren besin bu grupta yer alır. Son yıllarda yapılan araştırmalar zararlı besinlerin en az sigara kadar ölümcül olduğunu göstermiştir.

Başta diyabet ve obezite olmak üzere pek çok hastalığın gelişmesine neden olan zararlı yiyecekleri tanımak, sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak için gereklidir. Doğal beslenme şekli 1970’li yıllardan itibaren yoğun kentleşme ve endüstriyel gıda üretimiyle birlikte adım adım işlenmiş yapay gıdaya yönelmiştir. Uzmanlar sağlıklı bir hayat için işlenmiş Fast Food ve Junk Food gibi endüstriyel gıdalardan uzak durulması gerektiğini vurguluyor.

78
9
9
54
36
17
134
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.