Sizce neden farklı gıdalarla besleniriz

Sizce neden farklı gıdalarla besleniriz
Sizce neden farklı gıdalarla besleniriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Her gıdanın kendine göre vitamini bulunmaktadır. Vitaminleri farklı olduğu için de her gıdadan azar azar tüketmemiz gerekir.

Yemiş olduğumuz gıdaların her biri farklı mineraller ve farklı vitaminler içilmekte ve bu vitamin ve mineraller gerek kemik gelişimi gerek organlarımızın dokusu gerekse birçok hastalıktan korunmamıza yardımcı olan olmazsa olmazlardır.

Bu vitamin ve minerallerin eksikliğinde birçok hastalık baş göstermekte ve insanın sağlığı olumsuz etkilenmektedir. Böylelikle çeşit çeşit gıdalarla sağlığımızı elde etmekle hem de sıkılmadan birçok besin maddesini yiyebilmekteyiz.

Mineraller kemik ve diş oluşumunda rol oynar, vücut sıvıları ve dokularının temel bileşenleridir ve enzim ve sinir fonksiyonlarında önemli yer tutar.

Kalsiyum süt, süt ürünleri, brokoli ve lahana gibi bazı yeşil yapraklı sebzeler, sardalya gibi kılçığı yenilebilen bazı balıklardan alınabilir.
Fosfor; Kırmızı et, süt ürünleri, balık, kümes hayvanları, ekmek, pirinç, yulaf ve işlenmiş gıdalarda fosfor bulunur.
Magnezyum; Yeşil yapraklı sebzeler, enginar, fındık, ekmek, balık, çikolata, et ve süt ürünleri magnezyum içerir.

Potasyum; Meyveler (özellikle muz), sebzeler, et, balık, kabuklu deniz ürünleri, fındık, tohumlar, bakliyatlar ve süt gibi gıdalarda bulunur.
Demir ;Karaciğer, kırmızı et, bakliyat, fındık, yumurta, kuru meyve, kümes hayvanları, balık, kepekli tahıllar ve koyu yeşil yapraklı sebzeler demir kaynaklarıdır.
Çinko;Et, süt, peynir, kabuklu deniz ürünleri, kepekli tahıllar ve ekmekte bulunur.

İyot; En önemli iyot kaynağı deniz ürünleri (deniz balıkları, kabuklu deniz ürünleri ve deniz yosunu) olmakla birlikte sütte de iyot bulunur.
Florür, florlu su, çay ve balıkta bulunur

Bakır; Kırmızı ve beyaz kan hücreleri üretmek için gereklidir. Kabuklu deniz ürünleri, karaciğer, böbrek, fındık ve kepekli tahıllar bakır içerir
Selenyum ; Bağışıklık sistemi, üreme ve tiroid fonksiyonlarında önemli yer tutar.Fıstık, ekmek, balık, et ve yumurta gibi çeşitli gıdalarda selenyum bulunur.

3
9
7
2
4
10
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.