Sözleşmeli öğretmenler 1 Eylül'de göreve başlayacak

Sözleşmeli öğretmenler 1 Eylül'de göreve başlayacak
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara ataması yapılan ancak özel okullarda sözleşmesi olan öğretmenlere göreve başlamaları için süre tanındı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okullara ataması yapılan özel okullarda görevli öğretmenlere, göreve başlamaları için 1 Eylül'e kadar süre verildi.

Bakanlık tarafından illere gönderilen yazıya göre, 30 bin öğretmen ataması kapsamında, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarına atanan ancak sözleşme doğrultusunda özel öğretim kurumlarında belli süre çalışmak durumunda olan öğretmenler, istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri şartıyla 1 Eylül'de görevlerine başlayabilecek.

Bu haktan yararlanmak isteyenlerden öğretmen olarak ataması yapılanların atandıkları illere, aday öğretmen olarak atananların ise ikinci aşama tercihleri sonucunda yetiştirme sürecini geçirecekleri illere dilekçeyle başvurmaları gerekiyor. Aday öğretmenler, göreve başlayacakları tarih itibarıyla uygulanmak üzere ikinci aşama tercihlerini ise mutlaka yapacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.