Sözleşmeli öğretmenlik 4 yıl sonra yeniden

Sözleşmeli öğretmenlik 4 yıl sonra yeniden
KPSS puan üstünlüğüne göre mülakata alınacak sözleşmeli aday öğretmenler, tercihlerine göre herhangi bir ile atama isteyecek

Ataması yapılmayan öğretmenler ve eğitim sendikalarının, 'sözleşmeli kölelik' değerlendirmesi ile eleştirdiği sözleşmeli öğretmenlik modeli, çıkarılan yönetmelikle dün yürürlüğe girdi.

Buna göre KPSS puan üstünlüğüne göre mülakata alınacak sözleşmeli aday öğretmenler, tercihlerine göre herhangi bir ile atama isteyecek. İllerde kurulacak üçer kişilik sınav komisyonları, öğretmenin sözleşmeli olarak atanıp atanmayacağına karar verecek. Sınava itirazları da yine sınavı yapan komisyon karara bağlayacak. Başarılı olan öğretmen atandığı okulda 4 yıl boyunca görev yapmak zorunda kalacak. Kadrolu atama isterse aynı okulda 2 yıl daha görevlendirilecek. Öğretmenin sözleşmesi istenildiği an tek taraflı olarak feshedilebilecek. 4 yıl aynı okulda kalacak öğretmen, okul müdürünün performans değerlendirmesinden geçemezse kadro alamayacak. Öğretmenin sözleşmesi, "ahlakı korumaması", "Türkçeyi akıcı konuşmaması" gibi bir durumda okul müdürünün kararı ile feshedilebilecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.