Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri kayıt bulunamadı

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri kayıt bulunamadı
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri kayıt bulunamadı ne anlama geliyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aşağıdaki linke tıklayarak sözleşmeli öğretmenlik mülakat yer ve tarihlerini öğrenebilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-sozlesmeli-ogretmenlik-sozlu-sinav-merkezinin-ilani

Ancak sözleşmeli öğretmenliğe başvuran adaylardan bazıları ''Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri kayıt bulunamadı'' uyarısı almaktadır. Bu uyarıyı alanlar mülakata çağrılmayan adaylar. Çünkü baraj geçilmiş olsa da her branş alanında alım yapılacak kontenjanın 3 katı aday en yüksek KPSS puanına göre çağrılıyor.

Eğitim uzmanlarından aldığımız bilgiye göre sözleşmeli öğretmenlik mülakat yeri sorgulamasında 'Kayıt Bulunamadı' sonucu alanlar mülakata çağrılmayan adaylar. Çünkü baraj 50 olsa da her branş alanında alım yapılacak kontenjanın 3 katı aday en yüksek KPSS puanına göre çağrılıyor. Yani 200 öğretmen ataması yapılacak bir alanda toplam 600 kişi mülakata çağrılıyor. Bu 600 kişi de başvuranlar arasından en yüksekten aşağıya doğru puan sıralamasıyla belirleniyor.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.