Su ve istihdam konulu kompozisyon

Su ve istihdam konulu kompozisyon
Su ve İstihdam konulu kompozisyon yarışması, su ve istihdam ile ilgili yazı deneme kısa kompozisyon örnekleri...

SU VE İSTİHDAM

Bilindiği gibi insanların en büyük doğal ihtiyaçlarından birisi sudur. Su olmadan canlılığı devam ettirmek imkansızdır. Zira bir insan su içmeden en fazla belki de sadece birkaç gün yaşayabilir.

Dünya üzerinde karalardan çok, sular bulunmaktadır. Ancak ne gariptir ki bunca suya rağmen, dünyadaki birçok insan susuzlukla boğuşmakta, belki de hiç bilmediğimiz ülkelerde çocuklar susuzluktan ölmektedir. Bunun en büyük nedeni ise su kaynaklanın ne şekilde kullanılması gerektiği üzerinde çalışmamak ve bu ciddi konu üzerine eğilmemektir. Teknoloji her geçen gün gelişmekte ve çağımızın ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Çok ciddi projelerle tuzlu deniz ve okyanus suları içme suyu haline getirilerek, insanların su ihtiyacı giderilebilir aslında. Elbette ki bunun için istihdam şarttır. Ciddi bir problemi ortadan kaldırmaya yönelik olan ciddi projelerde, yeterince insanın istihdam edilmesi gerekir. Birden fazla insanın yoğunlaştığı bir problemin daha kısa sürede ve kolay şekilde çözülmesi çok daha mümkün olacaktır.

Şu anda belki de susuzlukla tam anlamıyla karşı karşıya kalmadığımız için işin ehemmiyetinin farkında değiliz. Ancak küresel ısınmanın da getirdikleri, genel iklim değişiklikleri ve daha birçok etmen, bizi bu sorunla karşı karşıya bırakabilir. İş bu ciddiyete varmadan gerekli tüm önlemler alınmalı, gerekli iş istihdamları kurulmalı ve insanlar her türlü duruma hazırlıklı hale gelmelidir.

Etiketler :
116
1
112
1
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum