Şubat ayı 30 bin öğretmen ataması başvuru ekranı açıldı!

Şubat ayı 30 bin öğretmen ataması başvuru ekranı açıldı!
On binlerce öğretmen adayının beklediği gün geldi. Şubat ayı öğretmen atamaları kapsamında yapılacak olan ilk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcu ataması alanındaki atamalar için başvuru ekranı açıldı.

Peki, öğretmen atama başvuruları nasıl yapılacak? Kaç tercih hakkı var? 41. tercih nedir? Tüm detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2016 Şubat ayı atamasında merakla beklenen 30 bin atama ekranı açıldı. Atama başvurusu yapmak isteyen öğretmen adayların 8 Şubat tarihine kadar tecihlerini yapmaları gerekiyor.

İLK ATAMA EKRANI AÇILDI

Şubat ayı atamasında ilk atama ekranı açıldı. Adaylar tercihlerini ‘ilkatama.meb.gov.tr’ web sitesinden gerçekleştirecekler. Adayların 40 tercih yapma hakkı bulunuyor. Ancak 41. tercihte adayların “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum veya istemiyorum” seçeneklerinden birini seçerek başvuru işlemini tamamlamaları gerekiyor. Atama tercihlerinin ardından adaylar için bekleme aşaması başlayacak ve 11 Şubat tarihinde atamaların belli olmasıyla, ataması yapılan adaylar ikinci aşama başvuru basamağına geçecek.

İKİNCİ AŞAMA BAŞVURULARI

NE ZAMAN YAPILACAK?

Ataması yapılan adayların ikinci aşama başvuruları 15 – 18 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Adaylar, 10 il tercihinde bulunacak ve staj yapmak istedikleri illeri seçerek başvurularını tamamlayacaklar. Ataması yapılan adaylar ikinci aşamada okul tercihi değil il tercihi yapacak. İl tercihlerinin sonuçları ise 19 Şubat 2016 tarihinde açıklanacak. 29 Şubat 2016 tarihinde ise Valilikler tarafından atanan adayların illerdeki görev yerleri belirlenecek.

ŞUBAT AYI ATAMASI BAŞVURU FORMU ONAYINA DİKKAT!

Şubat ayı atama sürecinin zamanında sonuçlanması amacıyla elektronik ortamda başvuru yapan adayların başvurularını, başvurunun yapıldığı gün ya da bir sonraki gün (başvurunun son günü hariç) mesai saatleri içinde ilgili başvuru bürolarına onaylatması gerekmektedir. Adaylar belirlenen süre içerisinde başvurularını onaylatmazlarsa, yapılan başvuru geçersiz sayılacaktır.

KPSS PUANLARI İLE ATAMA YAPILACAK BRANŞLAR

Şubat ayı atamalarında branşlarda belirlenen KPSS puanına göre atama yapılacaktır. Tüm branşlarda baraj puanı 50 olarak belirlenmiştir. KPSS puanları ve atama yapılacak branşlar aşağıdaki gibidir:

KPSSP121 branşları - Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği

KPSSP10 branşları : KPSSP121 puanı ile atama yapılacak branşlar haricinde geriye kalan tüm alanlar için bu puan kullanılacak. 

BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.