Şubatta sonra öğretmen ataması yapılır mı ?

Şubatta sonra öğretmen ataması yapılır mı ?
6 şubatta yapılacak 15 bin öğretmen ataması sonrası 6 haziranda genel seçimler yapılacak.

 4 aylık süre içinde yeni öğretmen ataması olup olmayacağı henüz netlik kazanmasa da tartışmaları beraberinde getirdi. Merkezi memur ataması Nisan ayına alındığından dolayı nisan'da öğretmen alımı olmasını isteyenler çoğunlukta görünüyor.

6 şubatta yapılacak 15 bin öğretmen ataması sonrası 6 haziranda genel seçimler yapılacak. 4 aylık süre içinde yeni öğretmen ataması olup olmayacağı henüz netlik kazanmasa da tartışmaları beraberinde getirdi. Merkezi memur ataması Nisan ayına alındığından dolayı nisan'da öğretmen alımı olmasını isteyenler çoğunlukta görünüyor.

Şubat’tan sonra öğretmen ataması yapılır mı ?

Şubat’tan sonra öğretmen ataması olur mu olmaz mı tartışmasını şimdiden yapmak yanlış. Öncelikle 15 bin öğretmen atamasının tercihlerinin 4 Şubat’ta bitmesi, 6 Şubat’ta atamaların yapılması, 9 Şubat’tan sonra da atanan öğretmenlerin göreve başlaması gerekiyor. 9 Şubat’tan sonra yeni bir atamayı düşünmek, konuşmak, tartışmak yerinde olacaktır. Yeni bir atamanın olması için TBMM’den kadro onayının çıkması gerekecektir. Muhalefet partileri mutlaka önerge vereceklerdir ancak önemli olan hükümetin kadro teklifi yapıp yapmayacağıdır.

2011 genel seçimlerinde ne olmuştu?

Bir önceki genel seçim döneminde yani 2011 Haziran seçimlerinden önce ilk defa Haziran ayında 30 bin öğretmen ataması yapıldı. Aynı zamanda sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirildi. Seçimlerden sonra Temmuz ayında 6575 öğretmen alımı, Ağustos ayında 11 bin 544 öğretmen alımı yapıldı. Yani genel seçim öncesi 30 bin atama sürpriz bir atama olmuştu. Yine aynı sürprizi bekleyen öğretmen adaylarının gözü MEB’de olacaktır.

Maliye Bakanlığı yeni atamaya izin verir mi?

15 bin öğretmen atamasından sonra yeni bir atamanın yapılıp yapılmayacağı önce Maliye Bakanlığı’na bağlı, sonra MEB’e bağlı ancak seçim dönemi olduğu içinde genel olarak da Başbakana bağlı. Yeni bir öğretmen ataması olması demek, 2015 Eylül Öğretmen kontenjanlarının düşmesi anlamına gelecektir. Bu yüzden Maliye Bakanlığı; ister Nisan’da, ister Mayıs’ta, ister Eylül’de atama yap diyebilir. Seçim dönemine girileceği için hükümetin yeni bir atamaya yeşil ışık yakması muhtemeldir. Hem muhalefet partilerinden hem iktidar milletvekillerinden hem de atanamayan öğretmen adaylarından büyük baskılar olacaktır.

Özetle; Yeni bir öğretmen atamasının yapılıp yapılmayacağı konusunda şimdilik bir şey söylemek yanlış. 15 bin atamada boş kalan kadroların nasıl değerlendirileceğini, yeni bir öğretmen atamasının olup olmayacağını ilerleyen haftalarda göreceğiz. 15 bin atama tamamlandıktan sonra gündemi takip edeceğiz ve yeni değerlendirmelerde bulunacağız.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.