TAEK ve ASELSAN’da yapılan çalışmaların ve geliştirilen teknolojik ürünlerin fizik biliminin ilerlemesinde sağlayacağı katkılar

TAEK ve ASELSAN’da yapılan çalışmaların ve geliştirilen teknolojik ürünlerin fizik biliminin ilerlemesinde sağlayacağı katkılar
TAEK ve ASELSAN’da yapılan çalışmaların ve geliştirilen teknolojik ürünlerin fizik biliminin ilerlemesinde sağlayacağı katkılar konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde ülkemiz sanayi ve teknoloji doğrultusunda meydana getirdiği çalışmalar ile bilim dallarının gelişimine de katkı sağlamaktadır. Bu doğrultuda görev yapan kurumlardan ikisi de TAEK ve ASELSAN olacaktır.

TAEK veya Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, nükleer alanda araştırma ve geliştirme amacı ile kurulmuştur. Günümüzde nükleer enerjinin ülkemiz adına faydalı olarak kullanılmasının yanı sıra doğurabileceği etkilerden kaçınılması adına çalışmalar gerçekleştirilmektedir. TAEK, radyoaktivite analizleri, moleküler genetik araştırmaların gerçekleştirilmesi gibi meydana getirdiği çalışmalar ile aynı zamanda fizik bilimine katkı sağlamaktadır.

ASELSAN veya Askeri Elektronik Sanayi, ülkemiz savunma sanayisinin üst düzey teknik ve stratejik kabiliyeti olması açısından görev yapmaktadır. Haberleşme de bu doğrultuda ASELSAN'ın ana amaçlarından bir tanesidir. Uydu haberleşmesinin sağlanması ve bu teknolojinin geliştirilmesi ile sorumludur. ASELSAN özellikle yürüttüğü mikrodalga modül  ve bileşenleri çalışmaları ile fizik bilimine büyük katkı sağlamaktadır.

1613
773
1133
486
459
271
7323
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.