Tarihî eser deyince aklınıza neler geliyor

Tarihî eser deyince aklınıza neler geliyor
Tarihî eser deyince aklınıza neler geliyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tarih öncesi çağlardan ya da yakın geçmişten günümüze kadar ulaşmış tüm eserlere tarihi eser denir. Bu eserlerin en önemli özelliği kadim uygarlıklara dair kesin bilgiler vermesidir. Örneğin Antik Yunan ya da Roma döneminde yapılmış bir heykel, o dönemin sanatı hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlar.

Sanat dışında, hukuk, mimari, edebiyat ve kültür gibi birbirinden farklı alanlarda da tarihi eserlerin önemi büyüktür. Tarihi eser tarihi konuda değeri olan, tarihi konuda bize çeşitli bilgiler sağlayan, geçmiş uygarlıklardan bize kalmış hazinelerdir.

Örnekler ile tarihi eserlerin özellikleri nelerdir

1- Tarihi eserler geçmişte yaşayan toplumların inançları, ibadetleri ve din kuralları hakkında bilgilenmemizi sağlar.
Örneğin: Şanlıurfa'da bulunan Göbeklitepe, yaklaşık 12 bin yıllık tarihi bir tapınaktır. Bu zamana kadar bulunmuş en eski tapınak olan Göbeklitepe, Neolitik döneme aittir. O dönemde yerleşik hayata geçmiş olan insanların ibadetleri ve inanç sistemleri hakkında detaylı bilgiler sunan bu yapı, dünyadaki en önemli tarihi eserlerden biri olarak kabule ediliyor.

2- Tarihi eserler, geçmişteki toplumların kıyafetleri ve aksesuarları hakkında kapsamlı bilgiler sunar.
Örneğin: Topkapı Müzesinde sergilenen Hz. Muhammed'in zırhı. Sultan Süleyman'a ve II. Selim'a ait kaftanlar.

3- Sanatsal değeri olmayan her çeşit kalıntı da tarihi eser olarak kabul edilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.