Tebyin ne demektir

Tebyin ne demektir
Tebyin ne demektir, Peygamberimizin (s.a.v.) tebyin görevini anlatınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Peygamberin, kendisine gelen vahyi insanlara açıklamasına tebyin adı verilir. Tebyin; beyan etmek, açıklamak, izah etmek ve gerçeği ortaya koymak demektir.

Tebyin görevi nedir, ne anlama gelir

Allah'u Teala, En'am Suresinin 65. ayetinde ''anlasınlar ve saptıkları kötü yoldan dönsünler diye ayetlerimizi bir bir açıklıyoruz'' buyurmuştur. Peygamberlerin, Allah'ın emir ve yasaklarını açıklamasına tebyin denir. Bu görev, aynı zamanda dinin temelini oluşturur. Hz. Muhammed, peygamberliğini ilan ettikten sonra, nazil olan tüm vahiyleri tekrar tekrar açıklamıştır.

Bazı ayetlerin hem batıni hem de zahiri anlamı olduğu için, bu ayetleri tekrar tekrar okumuş ve detaylı bir şekilde anlatmıştır.

Mekkelilerin ''ne kadar zekat vereceğiz'' sorularına karşı ''De ki, sana ne kadar infak edeceklerini soruyorlar, de ki ihtiyaçtan fazlasını'' ayeti nazil olmuştur. Peygamber efendimiz, ''ihtiyaçtan fazlasını'' ifadesini tam olarak anlamayan bazı Mekkelilere, ayeti tüm ayrıntılarıyla açıklamıştır.

Hz. Muhammed, tebyin görevini başarıyla yerine getirmiş ve İslamiyet'in çok kısa bir süre içerisinde tüm dünyaya yayılmasını sağlamıştır.

11
1
10
0
1
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.