Tehlikeli maddelerden aşındırıcı ve çevreye zararlı madde grupları

Tehlikeli maddelerden aşındırıcı ve çevreye zararlı madde grupları
Tehlikeli maddelerden aşındırıcı ve çevreye zararlı madde gruplarının etkilerini, korunma yöntemlerini açıklayınız ve ilgili temel uyarı işaretini çiziniz.

Aşındırıcı (Korozif) maddeler
Temas ettikleri maddeyle etkileşip maddenin değişikliğe uğramasına neden olan, cilde temasında deriyi tahrip eden asit, baz, alkali metal gibi maddelerdir. Aşındırıcı maddeler birçok metale ve canlı dokuya etki ederler. Derişik sülfürik asit gibi bir asit çözeltisi elimize döküldüğünde derimizi yakarak tahrip eder. Bu maddelerle temas hâlinde tıbbi yardım zorunludur.

Çevreye zararlı Maddeler
Doğaya atıldıklarında uzun süre bozunmadan kalabilen toprak, su ve hava kirliliği oluşturan maddeler grubudur. Bu maddelerin katı hâlde olanları (plastikler, piller) özel toplama kutularında biriktirilir. Sıvı olanlar evde lavabolara dökülmez. Örneğin yanık yağlar bir kapta biriktirilerek yağ toplama kutularına bırakılır veya belediyelerin toplama ekiplerine haber verilir. Bu maddelerin çevreye olan etkileri çok büyük ve uzun süreli olabilir

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.